Strese karşı geleneksel tıp çözümleri

İş hayatı ve sosyal yaşamın getirdiği zorluklar, pandemi süreciyle beraber stresi de oluşturdu. Stresle baş edebilmek için geleneksel tıp yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Peki geleneksel tıp yöntemi nedir ve ilaçsız uygulanabilir mi?

Sosyal hayatın getirdiği iş hayatı yoruculuğu, ekonomıik sıkıntılar ve kalabalık şehirde yaşamanın bir sorunu olan trafik, insanların yoğun stres altında kalmalarına neden oluyor. 2020 yılından bu yana bu strese pandemi sürecinin getirileri de ekleniyor. Ruh ve beden sağlığını bu stresten korumak için çeşitli yöntemlere başvurulabiliyor ancak hiç ilaç kullanmadan, geleneksel tıp yöntemini uygulayarak da bu stresin etkilerinden korunmanız mümkün oluyor. 

Türk Çin Kültür Derneği, Çin tıbbı uzmanı doktorlarla işbirliği yaparak 'Çin Tıbbı Doktorunuza Danışın' adıyla bir soru cevap sistemi geliştirdi. Bu sistemde, konuyla alakalı merak edilen sorulara yanıt aranıyor. 'Strese bağlı gelişen ağrılara nasıl çözüm bulunabilir?' sorusuna Dr. Luo, şu yanıtı veriyor:

'Akupunktur ve bitkisel tedavi yöntemlerinden bazılarının mutluluk hormonu denilen serotonin maddesinin salgılanmasında çok faydası olmaktadır. Ayrıca bu yöntemlerin, strese bağlı baş, boyun, sırt,  bel – bacak ağrılarında ve psikolojik problemlerin giderilmesinde bu yöntemlerin önemli faydaları bulunmaktadır. Geleneksel Çin tıbbı yöntemlerinin anksiyete sorunlarında da etkili olduğu bilinmektedir.'

Dr. Yuan ise yaptığı açıklamada, 'Diğer hastalıklarda olduğu gibi stres sorununda da akupunktur yönteminin nihai amacı vücudun Yin ve Yang dengesini yeniden kazanmasını sağlamaktır. Hastalığın ortaya çıkış mekanizması karışıktır. Akupunktur, vücudun hastalık sürecinde bozulmuş olan dengesini tekrar kazanabilmesi için Yin ve Yang arasında dengesizliği uzlaştırmaktadır.  Akupunktur ve yakı tekniğinin yin ve yang'ı uzlaştırmadaki rolü ise vücudumuzdaki meridyenlerle ilglidir. Vücudumuzdaki meridyen noktalarının uyumu akupunktur ve yakı teknikleriyle sağlanarak hastanın stres ve bağlı ağrılardan kurtulması sağlanmaktadır.' ifadelerini kullanıyor.

Çinli doktorlara sorularınızı iletmek için, Türk Çin Kültür Derneği’nin web sitesindeki formu doldurabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0