Kraliçe Elizabeth eşinin ölümü sonrası ABD Başkanı Joe Bıden ile eşini ağırlayacak

Kraliçe Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip 99 yaşında vefat etmiş, Pren Philip pandemi şartları altında defnedilmişti. Kraliçe Elizabeth, cenaze sonrası ilk resmi görüşmesini yapacak. Kraliçe, ABD Başkanı Joe Bıden ile eşini ağırlayacak.

Geçtiğimiz aylarda eşi Edinburgh Dükü Philip'in kaybeden Kraliçe II. Elizabeth, G7 zirvesi sonrası ABD Başkanı Joe Biden ile eşi Jill Biden'ı ağırlayacak. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, görüşmenin 13 Haziran tarihinde Windsor Kalesi'nde yapılacağı ifade edildi. Twitter üzerinden yapılan resmi açıklamada, 'Kraliçe, 13 Haziran 2021 Pazar günü Windsor Kalesi'nde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve First Lady Jill Biden ile görüşecek.' mesajı paylaşıldı.

İngiltere basının önde gelen kuruluşlarından Daily Mail'de yer alan habere göre; Kraliçe Elizabeth'in cenaze boyunca yanından ayırmadığı çanta dikkat çekmişti. Çantanın sırrı ortaya çıkmıştı. Kraliçe'nin eşi Prens Philip'in mendiliyle birlikte Malta günlerinden kalma bir fotoğrafı ve düğün fotoğraflarını yanında taşıdığı öğrenilmişti.

Edinburgh Dükü de olan prens, Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanıyla doğmuştur. Armasında  Yunanistan ve Danimarka Kraliyet Bayrağı bulunmaktaydı.

Prens Philip cemaze

Prens Philip cemaze

Prens Philip'in cenaze töreni 17 Nisan Cumartesi günü yerel saatle 15.00'te Windsor Kalesi'ndeki St. George's Şapeli'nde gerçekleşti.

Prens Philipin cenazesi

Prens Philipin cenazesi

Tüm ülkede ulusal yas ilan edildi. 18 Nisan saat 08.00'e kadar tüm resmi binalarda bulunan bayraklar yarıya indirildi.

Prens Philip cenazesi

Prens Philip cenazesi

Koronavirüs nedeniyle törene sadece 30 kişi katıldı. Törenin yapılacağı saatte 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Prens Philip cenazesi

Prens Philip cenazesi

O anlar televizyon aracılığıyla halka izletildi. Kraliyet ailesini terk eden Prens Harry de cenazeye katıldı. 

ABDİLİŞKİLİ HABERABD'de doğan ilk Kraliyet bebeği olacak! Meghan Markle evde doğum yapacak...

Schleswig - Holstein - Sonderburg - Glücksburg Hanedanı'na mensup olan Philip, 20 Kasım 1947 tarihinde o zamanlar prenses olan Kraliçe Elizabeth ile evlenmiş ve 2 kız 2 erkek çocuk babası olmuştur.

Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip

Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip

BİR YORUM YAPIN 1

mmed 3 yıl önce

bir zombi gitmiş

Toplam 1 beğeni