Fildişili gelin 2 yıl sonra ablasını da Denizli'ye gelin getirdi

İki yıl önce Afrikalı Zeynep Vanessa Koudiao ile evlenen Murat Kara adlı genç adam, baldızı Somala Marıe Jeanne Ehoue'deyi de Denizli'ye gelin olarak getirdi.

İş sebebiyle geldiği Fildişi Sahilleri'nde, sıtma hastalığına yakalanıp vefat eden Himmet Kara oğlu Murat Kara'ya Afrika kökenli bir kadınla evlenmesi vasiyetinde bulundu. Babasının vasiyeti üzerine Afrikalı olan ve ilerleyen zamanda aşık olduğu Zeynep Vanessa Koudiao evlenen Kara, evliliğinden tam 2 yıl sonra baldızını da Denizli'ye gelin olarak getirdi. 

Gelinin 34 yaşındaki ablası Somala Marıe Jeanne Ehoue da bu süreçte Denizli'de yaşayan 36 yaşındaki İlhan Bat ile tanıştı. Arkadaşlık zamanla aşka dönüşünce Bat, Ehoue'yle evlenmek için genç kadını Denizli'ye getirdi. Nihat Zeybekci Kongre Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleşen nikah sonrası genç kadına Meryem ismi verildi.

Damat İlhan Bat; 'Zeynep hanım önce evlendi ve Türkiye'de yaşıyor şu an, benim baldızımdır kendisi. Onun vesilesiyle ablasıyla tanışma fırsatım oldu. 6 aylık bir görüşme vesilesiyle birbirimizden etkilendik ve aşık olduk. Ardından evlenme kararı aldık. Bugün çok mutlu ve özel bir gün. İletişimimiz şu anda ben biraz Fransızca, biraz da o Türkçe şeklinde ilerliyor.

Karma bir dil oluşturduk. Ortak bir dilimiz var ve oda aşk dili. Çeviriyi kullanmadan mümkün değil ve çeviri kullanıyoruz şu anda, zamanla bu problemler aşılır. Türkçe'yi kolay öğrenilen bir dil olarak düşünüyorum. O Türkçe öğrenecek ve bende öğrenebildiğim kadar Fransızca öğreneceğim şu an. Halimizden memnunuz ve problem yok.' diye konuştu.

Meryem Somala Marıe Jeanne Ehoue ise, 'Bizi tanıştıran ve buraya getiren eşimin ailesi. Çok mutluyum. Şu anda mutluluktan uçuyorum. Gelecek için herhangi bir şey düşünmüyorum. Ne yapıp edip birbirimizle anlaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yalova'da yaşayan 75 yaşındaki kadın liseyi bitirdi şimdi üniversiteye hazırlanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Yalova'da yaşayan 75 yaşındaki kadın liseyi bitirdi şimdi üniversiteye hazırlanıyor

BİR YORUM YAPIN 0