Kayıp kardeşini Müge Anlı'da aramaya geldi! Hikayesi yaraladı

Dokuz yaşındaki kayıp kardeşini aramak için Müge Anlı'dan yardım isteyen 14 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk, hayat hikayesiyle yürek dağladı.

Ailesiyle birlikte iç savaştan kaçarak İstanbul'a gelen 9 yaşındaki Suriye uyruklu S.A, dün öğlen saatlerinde çalıştığı tekstil atölyesinden yemek yemek için yaşadığı eve geldi. Ailesi, yemeğini yedikten sonra evinden ayrılan küçük çocuktan bir daha haber alamadı. Annesi ve babası cezaevine girdikten sonra iki kardeşi ile birlikte teyzesinin evinde yaşamaya başlayan 9 yaşındaki S.A'nın 14 yaşındaki ağabeyi N.A. ve komşusu Murat Haltaş, saatlerce aradıkları kayıp çocuğu bulmak için Müge Anlı'nın yolunu tuttu.

Küçük çocukların içler acısı haline dayanamadığı için Müge Anlı'ya geldiklerini söyleyen Murat Haltaş, "Benim 9 yaşında ikizlerim var. Ben bakkala bile göndermeye korkarken 9 yaşındaki çocuğun işe gidiyor olması ve dünden beri dışarıda kalıyor olması vicdanen rahatsız etti. Kayıp başvurusunda bulundular ancak sonuç çıkmayınca buraya geldim" dedi. Kardeşinin evlerinde yaşadıkları eniştesinin şiddet uygulamasından korktuğu için kaçtığını iddia eden 14 yaşındaki ağabey ise yıllar önce savaştan kaçıp geldikleri İstanbul'da anne ve babasının cezaevine girmesiyle yalnız kaldıklarını söyledi.

ANNE BABASI İÇİN PARA BİRİKTİRDİKLERİ ÖĞRENİLDİ

Kardeşi ile birlikte tekstil atölyesinde çalışan küçük çocuk, "Ben ayda 1800 TL, kardeşim ise haftalık 250 TL kazanıyor. Kazandığımız paranın 175 TL'sini eniştemize veriyoruz. Geri kalanını annem ve babam cezaevinden çıkarsa bir para bulunsun diye biriktiriyoruz" dedi. Küçük çocuğun sözleri sonrası stüdyoda duygusal anlar yaşandı. Müge Anlı, 14 yaşındaki çocuğun devlet koruması altına alınması ve 9 yaşındaki S.A'nın bulunması için hızla harekete geçti. Öte yandan 14 yaşındaki çocuğun eniştesinin şiddetine uğradığını iddia ettiği kız kardeşinin de üç gün önce kendi isteği ile devlet koruması altına alındığı öğrenildi.

'MasterChef Türkiye' jüri üyesi Danilo Zanna'dan samimi itiraflar

İLİŞKİLİ HABER

'MasterChef Türkiye' jüri üyesi Danilo Zanna'dan samimi itiraflar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0