Uruguay nerede? Uruguay'a nasıl gidilir? Uruguay hakkında ilginç bilgiler

Güney Amerika’nın eşsiz güzelliklerinden biri olan Uruguay, gezi rotanızı oluştururken görmek isteyeceğiniz ülkeler arasında yer alıyor. Peki Uruguay nerede? Uruguay'da gezilecek yerler nerelerdir? İşte cevaplar…

Soğuk iklimlerdense daha sıcak ve güneşi hissedebileceğiniz yerlere ilgi duyuyorsanız; Uruguay tam da aradığınız yer olabilir. Asıl ismi Guarini olan Uruguay "Boyalı Kuşlar Irmağı" anlamını taşımaktadır. Güney Atlantik Okyanusu'na kıyısı bulunan Uruguay, Güney Amerika’da yer almaktadır. Ülkenin doğusunu Atlantik Okyanusu çevrelerken batısında Arjantin ve kuzeyinde Brezilya yer almaktadır. Uruguay'da 20 şehir bulunmaktadır ve yaklaşık 3,5 milyon kişilik nüfusuyla küçük bir ülkedir. Uruguay, ne kadar küçük bir ülke olsa da içerisinde barındırdığı zenginlikleriyle dikkat çekici bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır. Refah, dengeli ekonomik yapısı ve sosyal haklarıyla Güney Amerika’nın İsviçre’si olarak nitelendirilen ülke, gezginler için mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasındadır. Doğal güzellikleri, yaşam tarzı ve tarihiyle göz alıcı bir yer olan Uruguay'da gezilecek yerleri birlikte keşfetmeye ne dersiniz?


URUGUAY DENİLDİĞİNDE AKLA İLK GELMESİ GEREKENLER…

Uruguay'ın resmi dilinin İspanyolca olduğunu söylemekte fayda var. Ayrıca Brezilya sınırında yer alan şehirlerinde Portekizce ve İspanyolcanın karışımı olan Portunol diline de rastlanmaktadır. 

Uruguay

Uruguay

Misafirperver bir kültürel yapısı bulunan Uruguay'da müze, park ve plajlar ücretsizdir. Buraya geldiğinizde özgürce kültürel aktivitelerin içinde bulunabilirsiniz.

Uruguaydan kareler

Uruguaydan kareler

Uruguay'da yaşayan insanlar için futbol çok özel bir yere sahiptir. Coşkulu ve fanatik bir futbol kültürüyle beslenen ülkede futbolseverlere sıklıkla rastlayabilirsiniz. 

Uruguaydan kareler

Uruguaydan kareler

"Montevideo" Uruguay'ın başkenti ve en önemli limanıdır. Şehrin isminin hikayesi ise oldukça ilginçtir. İlk kez bu bölgeye gelen Portekizli gemiciler, körfezin ardında yer alan dağı gördükleri zaman "Bir dağ görüyorum" anlamına gelen "mounte vido" cümlesini kullanmışlardır. Sonrasında şehrin adı "Montevideo" olarak anılmıştır.

Uruguay hakkında bilgiler

Uruguay hakkında bilgiler

URUGUAY'IN BİRBİRİNDEN EŞSİZ LEZZETLERİ

Muhteşem lezzetlere ev sahipliği yapan mutfağıyla dikkat çeken Uruguay'da en çok sevilen yiyecek ettir. Sığır eti üretimiyle popüler olan ülkede, parilladas isimli ızgara et restoranları bulunmaktadır.

Uruguay hakkında bilgiler

Uruguay hakkında bilgiler

"Empanadas" isimli et veya peynirden yapılan lezzetli atıştırmalıklar da ilgi çekmektedir.

Uruguay yemekleri

Uruguay yemekleri

Bunun yanı sıra; 20. yüzyılda yaşanan İtalyan göçüyle birlikte burada İtalyan restoranlar da ön plandadır. 

Uruguay yemekleri

Uruguay yemekleri

Her zevke hitap eden zengin bir mutfağa sahip olan ülke, Atlantik kıyısında yer aldığı için deniz mahsullerinin ağırlıkta olduğu menüsü de göze çarpmaktadır. Eğer buraya yolunuz düşerse en çok tercih edilen balık türünün "barlam balığı" olduğunu unutmayın.

Barlam balığı

Barlam balığı

FESTİVAL GİBİ BİR ÜLKE

Uruguay'da birçok festival ve karnaval düzenlenmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği festivaller, yaz mevsiminde neşeli anlara ev sahipliği yapmaktadır. Rio de Janeiro festivalini anımsatan Las Llamadas rengarenk kostümlerin süzüldüğü dans ve müziğe doyacağınız harika bir eğlence fırsatıdır.

Las Llamadas festivali

Las Llamadas festivali

URUGUAY'A NE ZAMAN GİTMELİ?

Ilıman bir iklime sahip olan Uruguay'a Aralık ve Mart ayları arasında gitmenizi tavsiye ederiz. Ülkenin en çok ziyaret edildiği dönemin Aralık ayı olduğunu göz önüne alarak gezi rotanızı oluşturmalısınız. Eğer bu güzel ülkeye kış aylarında gitmeyi planlıyorsanız; bu dönemlerde yağışlı bir bölge olduğunu unutmamalısınız.

Uruguay hakkında detaylar

Uruguay hakkında detaylar

EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ KAÇIRMAYIN!

Uruguay'a gittiğinizde el yapımı özel ürünlerden satın almadan dönmeyin derim! Özellikle süet ve yün ceketler, deriden yapılmış eşyalar ve armetis taşının kullanıldığı takılara mutlaka göz atmalısınız. 

Uruguay hediyelikleri

Uruguay hediyelikleri

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0