İstanbul’un en güzel bisiklet rotaları nerelerdir? İstanbul'da bisiklet sürülecek yerler

İstanbul'da yeşilliğin ortasında rüzgarı arkanızda bırakarak temiz hava almaya ne dersiniz? Hafta sonunun vazgeçilmez aktivitelerinden biri olan bisiklet sürmek, ilkbahar mevsiminde yapılacak en güzel aktivitelerden biri. Peki İstanbul’da en güzel bisiklet rotaları nerede? İstanbul'da bisiklet nerede sürülür? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde...

Yoğun iş temposu içerisinde hem eğlenebileceğimiz hem de stresten arınabileceğimiz bir zaman dilimi oluşturmakta kimi zaman zorlanabiliyoruz. Özellikle güneşin kendini gösterdiği şu günlerde ailemiz ve sevdiklerimizle keyif alabileceğimiz aktivitelere ihtiyaç duyuyoruz. İstanbul'da doğaya kucak açabileceğimiz muhteşem güzellikteki yerlerde hafta sonunu değerlendirmek mümkün. Doğa ve spor tutkunları için vazgeçilmez aktivitelerden biri olan bisiklet sürmek ise hem dinlendirici hem de huzurlu bir etkiye sahip. Kulaklığınızı takarak güzel bir şarkı eşliğinde bisiklet sürebileceğiniz İstanbul'un en güzel bisiklet rotalarına göz atmaya ne dersiniz? 

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da en iyi Kendin Pişir Kendin Ye mekanları nerede? Mangal nerede yapılır?

AYDOS ORMANI 

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Aydos Ormanı, bisiklet sürmek ve piknik yapmak için harika bir tercih olacaktır.

Aydos Ormanı

Aydos Ormanı

13 kilometrelik parkuruyla bisiklet sürmeye doyacağınız Aydos Ormanında, çam ağaçlarının arasında rüzgara karşı bir yarış yapabilirsiniz. Aynı zamanda göz alıcı bir güzelliğe sahip olan Aydos Ormanı, yürüyüş, koşu ve kano yapmak isteyenler için de ideal bir yerdir.

Aydos Ormanında bisiklet sürmek

Aydos Ormanında bisiklet sürmek

ADALAR 

"Bisiklet sürmek için en uygun yer neresidir?" sorusunun en güzel cevabı Adalar'dır.

İstanbul Adalar

İstanbul Adalar

İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşıp kendinizi yeni bir dünyanın kucağında bulmak isterseniz Adalara kesinlikle gelmelisiniz.

Adalarda bisiklet sürmek

Adalarda bisiklet sürmek

Dilerseniz Adalar'dan bisiklet kiralayabileceğiniz gibi kendi bisikletinizle de buraya gelebilirsiniz. Eğer buraya gitme kararı alırsanız; iskeleden başlayarak ada etrafında yaklaşık 12 kilometrelik bir tur atma imkanınız var. Eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapan Adalar'dan hangisine gitmek isterseniz isteyin hepsinde aradığınız huzuru bulacaksınız.

Büyükada

Büyükada

ORTAKÖY- BEBEK SAHİLİ

"Şehirden çok uzaklaşmak istemiyorum ancak keyifli bir bisiklet turu atmak istiyorum" diyenlerdenseniz; deniz ve doğasını soluyabileceğiniz Bebek Sahili, tam size göre. Ortaköy'den Bebek Sahiline doğru uzanan yaklaşık 5 kilometrelik yolda manzaraya karşı bisiklet sürebilirsiniz.

Ortaköy Bebek Sahili

Ortaköy Bebek Sahili

Aynı zamanda burası yürüyüş ve koşu içinde çok elverişli bir alanı kapsamaktadır. Yorulduğunuzda banklardan birine oturup muazzam güzellikteki İstanbul'un tadını çıkarabilirsiniz.

Ortaköy Bebek sahili manzarası

Ortaköy Bebek sahili manzarası

RUMELİ FENERİ, KİLYOS 

Bisiklet sürmeyi seviyorsanız pedal çevirerek harika bir hafta sonu geçirmek keyfinizi ikiye katlayabilir. Bir yanınıza İstanbul manzarasını diğer yanınıza da Karadeniz manzarasını alarak bisiklet sürmek ise keyfin ta kendisi niteliğinde olacaktır.

Rumeli Feneri Kilyos

Rumeli Feneri Kilyos

İstanbul’un Karadeniz'deki en uç noktası olarak bilinen Rumeli Feneri, bisiklet sürmek için ideal bir rota oluşturmaktadır. Benzersiz manzara eşliğinde Rumeli Feneri'nden Kilyos'a kadar uzanan toprak yolda bisiklet sürebilirsiniz. 

Bisiklet rotaları

Bisiklet rotaları

BELGRAD ORMANI 

Özellikle piknikçilerin sıklıkla tercih ettiği Belgrad Ormanı, muazzam büyüklüğü ve manzarasıyla dikkat çekmektedir. Tertemiz havayı ciğerlerinize doldurabileceğiniz Belgrad Ormanında yer alan 20 kilometrelik alanda gönlünüzce pedal çevirebilirsiniz.

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

Bu alanın 6 kilometresinin parkur olarak tasarlandığını da belirtmek gerekmektedir. Hem tek başınıza hem de dostlarınız ve ailenizle burada bisiklet sürebilirsiniz. Dilerseniz ardından güzel bir piknik de yapabilirsiniz!

Belgrad Ormanı manzarası

Belgrad Ormanı manzarası

FLORYA- YEŞİLKÖY SAHİLİ

Avrupa Yakasında deniz ve yeşilliğin içerisinde kendinize zaman ayırabileceğiniz yerlerden biri de Florya- Yeşilköy Sahilidir. Toplamda 6 kilometrelik parkuruyla bisiklet sürmek isteyenler için ideal alanlardan biridir. Hafta sonu hem deniz havası almak hem de güzel bir egzersiz yapmak için Florya- Yeşilköy sahilinde bisiklet sürebilirsiniz. Ardından minik bir mola vererek ağaçların altında uzanıp gökyüzünün de tadını çıkarmayı unutmayın!

Florya Yeşilköy sahili

Florya Yeşilköy sahili

İYİ PAZARLAR!

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı nasıl yapılır? Hava almayan saçlar için kolay bakım

İLİŞKİLİ HABER

Tesettürlü kadınlar için saç bakımı nasıl yapılır? Hava almayan saçlar için kolay bakım
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0