Karnındaki şişkinliğe ‘gastrit’ dedi! Evlendikten 2 ay sonra doğum...

Evlendikten 2 ay sonra doğum yapan kadının eşi "çocuk benden değil" diyerek boşanma davası açtı. Yerel mahkeme kadını kusurlu boşadı Yargıtay ise "kusur yok" dedi.

Evlenen genç çift evliliğinin ikinci ayından sonra 38 haftalık bir bebek dünyaya getirdi. Bu durumda bebeğin başkasından olduğunu öğrenip boşanmak isteyen adam soluğu mahkeme salonunda aldı. Eşinin hamileliğini kendisinden gizlediğini karnındaki şişliğin de gastrit olarak sunduğu dava dilekçesinde rahatsızlığı sonucunda gittiği hastanede eşinin direkt doğuma alındığını öğrendi. 250 bin TL tazminat istedi.

Boşanan çiftte kadının 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Yargıtay emsal niteliğinde karar verip boşanmak isteyen kocanın açtığı davayı reddetti.

"SADAKAT EVLENDİKTEN SONRA BAŞLAR"

Kararda; "Kadının evlilik öncesi başka bir erkekten hamile kalması ve evlilik birliği içinde doğum yapması boşanma davasında davalı kadın için kusur oluşturmaz, evlilik birliği kurulmadan önceki nedenlere dayanılarak boşanma davası açılamaz" denildi. Eşler arasındaki sadakat yükümlülüğünün evlilik birliğinin kurulmasıyla başlayacağı belirtildi.

BİR YORUM YAPIN 0