Müge Anlı Almanya'da gündem oldu! "Aileni bulacak biri varsa o Müge Anlı'dır"

Müge Anlı'ya katılan Alman vatandaşı Vedat Alexander, 33 yıl sonra ailesini bulmuştu. Türkiye'nin günlerce konuştuğu 33 yıllık mucize, Alman basınında kaleme alındı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Faili meçhul olaylar ve kayıpların yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesi ile de adından sıkça söz ettiren, Müge Anlı programında Alman vatandaşı olan Vedat Alexander ailesini buldu. 19 kardeşi olduğunu öğrenen genç adam büyük şaşkınlık yaşadı. 

33 yıl önce, Mardin'den çalışmak için İzmir'e gelen Adil Yaman, o dönem maddi imkanı olmadığı için 5 yaşındaki kızı Hülya ile 2 yaşındaki oğlu Vedat'ı, İzmir Konak'taki Mersinli Merkez Camisi'nin avlusuna bırakıp kaçtı. Abla kardeş daha sonra Almanya'nın Berlin kentinde yaşayan bir aileye evlatlık verildi.

MÜSLÜMAN OLDU!

Yıllar sonra gerçek ailesini katıldığı 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programında bulan Vedat Alexander Schlienbecker, 33 yıl önce avlusuna terk edildiği Mersinli Merkez Camisi'ne gelip 'Kelimei Şahadet' getirerek Müslüman oldu.

Schlienbecker'in, ilk duası aynı Alman aileye evlatlık verilen ablası Hülya'nın da Türkiye'ye gelip, öz ailesini affedip, tanışmasını istemek oldu. Anne Fatma Korhan ise, Müslüman olan oğluna kavuştuğu için mutluluk gözyaşı döküp, torunlarını sevdi.

"BİR TELEVİZYON PROGRAMI İŞLERİ TERSİNE ÇEVİRİR"

Türkiye'nin günlerce konuştuğu 33 yıllık mucize, Alman basınında kaleme alındı. 'Bir televizyon programı işleri tersine çevirir' başlığı altında Türkiye'nin en başarılı sunucusu olarak tanıtılan Müge Anlı için "Tek kelime Türkçe bilmeyen Vedat'ı programına davet etti. Orada bir tercüman yardımıyla hikayesini anlattı. Ve yarım saat sonra babası aradı" ifadeleri kullanıldı. Vedat Alexander'ın hala bu olayın gerçekleştiğine inanamadığı belirtilen haber, Alman basınında büyük yankı uyandırdı.

"AİLENİ BULACAK BİRİ VARSA O MÜGE ANLI'DIR"

Kim olduğunu bilmeden yaşayan Vedat Alexander'ın, Müge Anlı sayesinde 19 kardeşe ve kalabalık iki aileye kavuştuğuna yer verilen haberde Vedat Alexander Schlienbecker de şöyle konuştu:

"Tüm sosyal ağlarda denedim ama dönüm noktası program oldu. Müge Anlı, Türkiye'nin en tanınmış sunucusu. Tanıştığım herkes bana dedi ki 'Aileni bulacak biri varsa, o Müge Anlı'dır. Programa katıldım ve yarım saat sonra babam aradı. Annemle tanıştığımda ise tamamen kendimden geçmiştim."

 

Fulden Uras'tan korkutan haber!

İLİŞKİLİ HABER

Fulden Uras'tan korkutan haber!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0