Kanal 7'nin başarılı programı Bahar Kapıda'da 'Aşık Veysel' rüzgarı

Kanal 7 ekranlarının başarılı programı; yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler sunan ‘Bahar Kapıda, son bölümüyle adeta Aşık Veysel rüzgarı estirdi. Programın sunucusu Bahar Gelir; Aşık Veysel'in bağlamasının şu anki sahibi olan Şentürk İyidoğan ile keyifli bir sohbete imza attı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘’Bahar Kapıda’’ programıyla Kanal 7’de ekrana geliyor. Bahar Kapıda son bölümünde sazın, sözün ve Ozan'ın memleketi olan Sivas'ı ziyaret etti.

Programın sunucusu Bahar Gelir, sımsıcak sohbeti Sivas'tan harika görüntüler ile evlere konuk oldu. "Sazın, sözün, Ozan'ın memleketi Sivas'a gelip Şentürk Usta'yı ziyaret etmeden gitmek istemedim. Aşık Veysel'in sazı, mirası onda. O sazdan türkü dinlemeden buradan gidilir mi?" diyerek, Şentürk İyidoğan ile hoş bir sohbete koyuldu.

Şentürk Usta, bağlama ve türkü aşkını anlattı:


"Bana iki buçuk yaşındayken yıldırım çarpması sonucu dil tutukluğu oluştu. 7 kardeşin en küçüğü olduğum için babam da sürekli türbeleri falan gezdirdi ama dilim açılmadı tabii. Rahmetli Muhlis Akarsu bize her geldiğinde türküler söyletirdi. Dil tutukluğum olduğu için de babam bana gidip bir saz aldı... Hıdır amcadan saz çalmayı öğretmesini istedim. O da bana "Saz çalacağına saz yapsana" dedi.

İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran keyifli bir program, Bahar Gelir’in sunumu ile her hafta Kanal 7 izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Kapıda ekibi bu hafta sazın, sözün, Ozan'ın şehri ve köklü tarihiyle dikkat çeken Sivas ile izleyici karşısına çıktı. Bahar Gelir Sivas'ta ziyaret ettiği Şentürk İyidoğan ile ettiği sohbetle ekran başındakilerin yüreğine dokundu.

BİR YORUM YAPIN 0