2024 Yeni yıl tatilinde nereye gidilir? Yılbaşına özel rotalar

Yeni yılın yaklaşmasıyla hem dinlenebileceğimiz hem de eğlenebileceğimiz gezi rotaları oluşturmaya başladık. 2024'e sayılı günler kala siz de seyahat planınızı kesinleştirmek isterseniz bu yazı tam size göre! Peki, yeni yıl tatilinde nereye gidilir? Yeni yılda gezilecek yerler nerelerdir? Yeni yılda mutlaka görülmesi gereken yerler nereler? İşte detaylar...

2023'ün son günlerine adım adım yaklaşırken yepyeni heyecanlara başlangıç yapmanın sevincini yaşıyoruz. Huzur, mutluluk ve sağlık dilediğimiz yeni yılda sevdiklerimizle keyifli vakitler geçirebileceğimiz anlar oluşturabiliriz. Özellikle yeni yıl tatilini değerlendirerek yoğun iş temposu ve şehrin keşmekeşliğinden uzaklaşmak herkese çok iyi gelecektir. Dilerseniz mavi ve yeşilin buluşma noktası olan eşsiz manzaralara kucak açabilir ya da zengin kültürlerin kapılarını aralayabileceğiniz gezi rotaları şekillendirebilirsiniz. Eğer yeni yıl tatilinde nereye gitmek istediğinize henüz karar vermediyseniz tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun. Gelin, yeni yıl tatilinde mutlaka gidilmesi gereken yerlere birlikte göz atalım.

Kars nerede? KarsİLİŞKİLİ HABERKars nerede? Kars'a nasıl gidilir? Kars'ta gezilecek yerler nerelerdir?

YENİ YIL TATİLİNDE NEREYE GİDİLİR?

2024'e "merhaba" dediğimiz şu günlerde Türkiye'deki harika seyahat noktalarında güzel anılar biriktirebilirsiniz. Bu dönemde mutlaka gitmeniz gereken yerler ise şu şekilde;

  • Uludağ
  • Kapadokya
  • Kars
  • Bolu
  • Erzurum

ULUDAĞ

Kış mevsiminin gelişiyle soğuk havalarda iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Yeni yıl tatilinde aileniz ve dostlarınızla Bursa'nın incisi Uludağ'a gidebilirsiniz. Eğer kış sporlarına ilginiz varsa her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralayan kayak merkezlerinde yeni yıl heyecanını yaşayabilirsiniz. 

Uludağ

Uludağ

Uludağ nerede? Uludağ nasıl gidilir? UludağİLİŞKİLİ HABERUludağ nerede? Uludağ nasıl gidilir? Uludağ'da bir gün boyunca neler yapılır?

11 bin 338 hektarlık alan üzerine kurulu olan Uludağ Kayak Merkezi'nde snowboard ve kayak sonrası sıcacık çayınızı yudumlarken dingin bir tatil fırsatını yakalamak sizlere oldukça iyi hissettirecek.

Uludağ Kayak Merkezi

Uludağ Kayak Merkezi

KAPADOKYA

Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Kapadokya, masalsı atmosferiyle kış aylarında da sıklıkla tercih edilen gezi rotalarının başında yer alıyor. Özellikle bu mevsimde bembeyaz görünüme kavuşan peri bacalarını yakından görmek için balon turlarıyla ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

KapadokyaİLİŞKİLİ HABERKapadokya'ya nasıl gidilir? Kapadokya'da gezilecek en güzel yerler nelerdir?

Kapadokya

Kapadokya

"Güzel Atlar Diyarı" olarak bilinen Kapadokya'ya gittiğinizde dilerseniz peribacalarının eteklerinde fotoğraf çekilebilir ya da Güvercinlik ve Paşabağ Rahipler Vadisi gibi uçsuz bucaksız vadileri keşfe çıkabilirsiniz.

Kapadokyadan kareler

Kapadokyadan kareler

Öte yandan; Kapadokya denildiğinde Göreme Açıkhava Müzesini görmeden dönmek olmaz! UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan açıkhava müzesinde tarihin çarpıcı izlerine rastlamak mümkün. Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Kızlar ve Erkekler Manastırı, Azize Katerina Şapeli, Azize Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Tokalı Kilise, Karanlık Kilise ve Çarıklı Kilise buranın en önemli yapıları arasında bulunuyor.

Göreme Açıkhava Müzesi

Göreme Açıkhava Müzesi

KARS

Eğer yeni yıl tatilinde sıra dışı bir gezi rotası oluşturmak isterseniz; kış mevsiminin en güzel yansıması olan Kars'a mutlaka şans vermelisiniz. Özellikle eşiniz ve dostlarınızla Doğu Ekspresi macerasına atılarak ülkemizin en güzel şehirlerinden Kars'a doğru uzanan unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz. 

Kars

Kars

Ankara'dan Kars'a doğru 24 saati aşan bir yolculuk ile kış manzaralarına yakından şahit olabilir ve Kars'a ulaştığınızda Çıldır Gölünün kartpostallara benzeyen görünüme kucak açabilirsiniz. 

Kars Çıldır Gölü

Kars Çıldır Gölü

BOLU 

Özellikle sonbahar mevsiminde görsel bir şölene dönüşen Bolu, kış aylarında da adeta yağlıboya tablolarını anımsatıyor. Hem kültürel zenginliği hem de manzaralarıyla kış tatillerinin vazgeçilmez noktalarından biri haline gelen Bolu'ya gitmeyi düşünürseniz; ilk olarak ünlü kayak merkezi Kartalkaya'da yeni yılın tadını çıkarmanızı tavsiye ederiz. 

Bolu

Bolu

Yedigöller Milli Parkı nerededir, nasıl gidilir? Yedigöller Milli Parkı özellikleriİLİŞKİLİ HABERYedigöller Milli Parkı nerededir, nasıl gidilir? Yedigöller Milli Parkı özellikleri

Ardından Yedigöller ve Abant'ta eşsiz doğa fotoğrafları çekebilir ve Bolu'nun lezzetli tatlarını deneyebilirsiniz. Sakinliğiyle dikkatleri üzerine çeken bu kent İstanbul'a yakın olması sebebiyle hafta sonu tatil rotalarında en sık tercih edilen yerlerin başında yer alıyor.

Bolu Abant

Bolu Abant

ERZURUM

Tarih boyunca birçok medeniyetin ayak izlerini taşıyan Erzurum, zengin kültürü ve doğal güzellikleriyle kış turizminin odak noktası. 25 kilometre genişliğinde bir alanı kaplayan Palandöken Dağları, yeni yıl tatilinde kayak yapmak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Dünyanın en uzun ve en dik pistlerinin yer aldığı Palandöken'de kayak dışında yamaç paraşütü, dağcılık, snowtube, paintball gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz.

Erzurum

Erzurum

Erzurum nerede, hangi bölgede? ErzurumİLİŞKİLİ HABERErzurum nerede, hangi bölgede? Erzurum'da gezilecek yerler nerelerdir? Erzurum'a nasıl gidilir?

Öte yandan; Üç Kümbetler, Tortum Şelalesi, Narman Peri Bacaları ve Çift Minareli Medrese de Erzurum'un en önemli yerleri arasında bulunuyor.

Erzurumdan kareler

Erzurumdan kareler

YENİ YILIN HAYALLERİNİZİN ÖTESİNDE DE GÜZEL GÜNLERİ GETİRMESİ DİLEĞİYLE...

Yılbaşı kutlamak günah mı, Noel kutlaması nereden geliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Yılbaşı kutlamak günah mı, Noel kutlaması nereden geliyor?
2023-2024 çam ağacı modelleri ve fiyatları nedir? En iyi çam ağacı markası nedir?

İLİŞKİLİ HABER

2023-2024 çam ağacı modelleri ve fiyatları nedir? En iyi çam ağacı markası nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

yusuf 3 ay önce

Gazi Mustafa Kemal yaşasaydı kurduğu chp ile gurur duyarmıydı acaba?.bu değişik makyajlı kardeşimiz olsun,o can ataklı olsun,merdan yanardağ olsun,altaylı olsun bide dem partili özgür özel var.farkediyormusunuz chpdeki eksen kaymasını.eksen kaysa gene iyi,bu savrulma bu

Doğrucu Davud 2 yıl önce

Bu bir zamanlar ekonomik kriz varken eğlene proğramı yapan geyik muhabbetçi saygısız düşüncesiz tv'ler gibi olmuş, biraz da halkı düşünseniz diyorum hangi gezegende yaşıyorsunuz ?Yani aynı ekmek bulamazlarsa pasta yesinler kafasıdır !..

Cemal K. 2 yıl önce

Her yıl piyango kumar mı diye soruyorlar ya ayar olmamak elde değil. Cevap net; 2020 yılında haram olan bir şey 2021 de de 2022 de de haramdır.

Toplam 2 beğeni

dadas 2 yıl önce

biz evin yolunu zor buluyoruz hey gidi hey

Toplam 1 beğeni