2024 pasaportsuz kimlikle gidilebilen ülkeler hangileridir? Kimlikle gidilebilen ülkeler

Tatil planlarınızı yaparken ne vize ne de pasaport sorunuyla karşı karşıya kalmaktan yorulduysanız hiç üzülmeyin! Yalnızca kimliğiniz ve valizinizle bambaşka diyarları keşfe çıkmak istiyorsanız sizler için derlediğimiz bu listeye mutlaka göz atmalısınız. Peki, pasaportsuz ve vizesiz gidilebilecek ülkeler hangileridir? 2024 kimlikle hangi ülkelere gidilir? İşte yanıtlar...

Dünyanın dört bir yanı benzersiz doğal güzellikler ve zengin kültürel dokulara kucak açıyor. Her mevsim gezilip görülmesi gereken binlerce yer arasından kişisel zevklerimize ve bütçemize uygun gezi rotaları oluşturabiliriz. Eğer yurt içi seyahatler yerine başka ülkeleri keşfetmek istiyorsanız öncesinde yapmanız gereken bazı hazırlıklar var. Yurt dışına çıkmak için mutlaka yapılması gereken vize ve pasaport işlemleri kimi zaman yorucu olabiliyor. Bu işlemlerle uğraşmadan güzel bir tatil yapmak isterseniz yalnızca kimlikle giriş yapabileceğiniz ülkeleri sizler için derledik. Gelin, yalnızca kimlikle gidebileceğiniz ülkeleri birlikte öğrenelim.

Gemi seyahatinin avantajları nelerdir? Gemi seyahati hakkında bilinmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERGemi seyahatinin avantajları nelerdir? Gemi seyahati hakkında bilinmesi gerekenler

VİZESİZ VE PASAPORTSUZ KİMLİKLE HANGİ ÜLKELERE GİDİLEBİLİR?

Aileniz ve sevdiklerinizle yurt dışında güzel bir seyahat rotası oluşturmak isterseniz yalnızca kimliğinizle kolay bir şekilde gidebileceğiniz ülkelere göz atabilirsiniz. Türkiye'den vize ve pasaport olmadan gidilebilecek toplamda 7 ülke bulunmaktadır. Bunlar; Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna,  Moldova, Mısır ve Sırbistan'dır.

MISIR

Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Vatandaşlarımız Mısır'a önceden vize almadan girebilecekler. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Mısır

Mısır

Akvaryumu andıran berrak denizi, kültürel cazibe merkezleri ve otantik mutfağıyla turistlerin odak noktası haline gelen Mısır, özellikle dünya mirası olarak hafızalarda yer edinen Giza Piramitleri ile herkesin beğenisini topluyor. Luxor tapınakları ve Nil Nehri boyunca yapılan gezilerle siz de Mısır'ı keşfe çıkmak isterseniz kapıda vize dönemiyle eşsiz bir seyahate kucak açabilirsiniz.

Giza Piramitleri

Giza Piramitleri

Bunun yanı sıra Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkeler seyahat severler tarafından sık sık araştırılıyor. İşte Türk vatandaşlarından vize istemeyen diğer ülkeler...

BOSNA HERSEK

1463 yılında Fatih Sultan Mehmed'in Osmanlı topraklarına kattığı Bosna Hersek, 400 yılı aşkın bir süre Türk kültürünün zengin dokusuyla harmanlanmıştır. Balkanların en gözde tatil rotalarından birini oluşturan Bosna Hersek, Saraybosna ve Mostar kentleriyle ön plana çıkıyor. İhtişamlı tarihi ve göz kamaştıran kültürüyle görenleri kendine hayran bırakan Bosna Hersek'te mutlaka görmeniz gereken yerler arasında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Mostar Köprüsü, Saraybosna Katedrali, Miljacka Nehri, Umut Tüneli,Umut Tüneli ve Blagaj (Alperenler) Tekkesi gibi noktalar yer almalı. 

Bosna Hersek

Bosna Hersek

SIRBİSTAN

Sırbistan Hükümeti de Türkiye ve Sırbistan vatandaşlarının, iki ülke arasındaki geçişlerde yalnızca kimlik kullanmasının yeterli olacağını açıklayan ülkeler arasındaydı. Böylece Avrupa'nın en özel ülkelerinden biri olan Sırbistan tatil rotalarının vazgeçilmezi haline geldi.

Sırbistan

Sırbistan

AZERBAYCAN

Türk kültürünün derin bağlarını yakından hissedebileceğimiz Azerbaycan, vize ve pasaport şartı olmadan gidebileceğimiz en güzel ülkelerin başında geliyor. Özenle hazırlanmış bavulunuzu ve yeni tip çipli TC kimlik kartı ile başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan Azerbaycan'a gidebilirsiniz.

Azerbaycan

Azerbaycan

90 gün kalış süreli vizesiz turistik yapabileceğiniz ülkeye Türkiye'den uçtuğunuzda bu şartın geçerli olduğunu unutmayın. Diğer ülkelerden direkt uçuşlarda mutlaka pasaportunuzun yanınızda olması gerekiyor.

Azerbaycandan kareler

Azerbaycandan kareler

GÜRCİSTAN 

Türkiye'nin komşu ülkelerinden Gürcistan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Tarihi yapıları ve göz alıcı doğasıyla dikkat çeken Gürcistan'a vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan gidebilirsiniz.

Gürcistan

Gürcistan

Önceden pasaportsuz 90 gün kalınabilen ülkede artık vize ve pasaport olmadan 1 yıla kadar kalabilmek de mümkün. Türkiye'ye yakın olması sebebiyle pek çok kişinin gezi rehberinde üst sıralarda yer alan ülkeye giriş yapmak için yalnızca yeni tip çipli TC kimlik kartına sahip olmanız gerekiyor.

Gürcistandan manzaralar

Gürcistandan manzaralar

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

Dünyanın en dikkat çeken ada ülkelerinden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yalnızca kimlikle seyahat edilebilecek rotalar arasında yer alıyor. En fazla 30 güne kadar konaklama imkanı sunan Kıbrıs'ta daha fazla kalmak isterseniz pasaport kullanarak bu süreyi 90 güne uzatabilirsiniz. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

UKRAYNA

2017'den itibaren pasaport ve vize olmadan gidilebilen Ukrayna, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraya destinasyonlardan birine dönüştü. 180 gün içerisinde 90 güne kadar giriş izni veren Ukrayna'ya yalnızca yeni tip çipli TC kimlik kartıyla gidebilirsiniz.

Ukrayna

Ukrayna

MOLDOVA

2019 yılının Şubat ayından beri vizesiz ve pasaportsuz seyahat hakkı tanıyan Moldova, Doğu Avrupa'ya yolculuk yapmak isteyenler için harika bir fırsat tanıyor. 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalma imkanı tanıyan ülkede sakin ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. 

Moldova

Moldova

Özellikle sonbahar ve kış aylarında dingin bir atmosfere kucak açan Moldova'ya kimliğinizle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Moldovadan kareler

Moldovadan kareler

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan da ülkeyi ziyaret edecek ABD, İngiltere ve Schengen vizesi/oturumu sahibi Türk vatandaşlarına kapıda vize alma uygulamasını sunuyor.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan

ANDORRA

Fransa ve İspanya sınırları arasında dikkat çeken bir güzelliği gözler önüne seren Androrra, her ne kadar pasaport istese de Türk vatandaşlarına vizesiz kapılarını aralıyor. Yalnızca ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız Fransa veya İspanya olacak ve bunun için de Schengen vizesi gerekiyor.

Androrra

Androrra

İYİ TATİLLER!

Uykuda kına yakılması ne anlama gelir? İslam'a göre elinde kına ile uyanmak...

İLİŞKİLİ HABER

Uykuda kına yakılması ne anlama gelir? İslam'a göre elinde kına ile uyanmak...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Necla 6 ay önce

Bosna Hersek e hala pasaport ile giriş yapılabiliyor. Kimlikle gitmek henüz yasalaşmadı.