11 yaşındaki Ali'nin büyük başarısı! Matematikte Dünya birincisi oldu

Osmaniye'de Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 5. sınıf öğrencisi Ali Erdem Akkuş, katıldığı Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda, İngilizce yöneltilen 15 sorunun hepsini doğru cevaplandırarak birinci oldu.

Her yıl 6 kez olmak üzere dünya çapınca, 2'inci sınıftan 12'nci sınıf kategorilerine kadar online üzerinden gerçekleştirilen Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda bu yıl 5. ve 6. sınıf kategorilerinde, Osmaniye'den katılım sağlayan Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi 5'inci sınıf öğrencisi Ali Erdem Akkuş birinci oldu. İngilizce yöneltilen 15 soruya hiç zorlanmadan cevap veren Akkuş, soruların hepsine doğru yanıtlar vererek adını, dünya birinciliğine yazdırdı.

"KENDİMİ ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUM"

Ali Erdem Akkuş sınava girmeden önce okuldaki öğretmenlerinin evde ve okulda çalışabilmesi için eski çıkmış soruları örnek olarak verdiklerini söylerken açıklamalarına, "Sınav esnasında herkes gibi ben de çok heyecanlıydım. 15 sorunun hepsini doğru cevaplayarak dünya birincisi oldum. Bundan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum ve çok heyecanlıyım. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Her yerde kendimi görmeye başladım. Çok garip bir his oldu benim için. Büyüyünce ne olacağımı tam seçemedim ama diş doktoru olmak isterdim. Benim yaşımdaki arkadaşlarıma düzenli ve planlı çalışmalarını, planlarını haftalık değiştirmelerini ve ailelerinden destek almalarını öneriyorum. Ben de ailemden çok destek aldım. Bu şekilde hazırlanarak, herkes başarılı olabilir. Annem ve babam ikisi de matematik öğretmeni olduğu için matematiğe ayrı bir ilgim var. Yapamadığım soruları aileme sordum, bana yardımcı oldular ve ben daha iyi çalışmaya devam ettim" ifadelerini de ekledi.

"SONUÇ BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLMADI"

Ali Erdem Akkuş'un sınavı için büyük destek sağlayan matematik öğretmeni, birinciliğin sürpriz olmadığını dile getirirken Akkuş'un matematiğe olan ilgisini "Öğrencimizin matematiğe ilgisi ve yeteneği çok fazlaydı zaten. Kanada merkezli Uluslararası bir yarışma olan Caribou Matematik Yarışması 15 sorudan oluşuyor ve sorular İngilizce olarak geliyor. Öğrencimiz 39 ülkenin katıldığı, toplamda 11 bin öğrenci içerisinde tüm soruları doğru cevaplayarak birinci oldu" sözleriyle açıkladı.

"BİZİ FAZLASIYLA GRURLANDIRDI"

Kanada merkezli Uluslararası Caribou Matematik Yarışması 5. ve 6. sınıf kategorisinde birinci olan Akkuş'un annesi Aslıhan Akkuş da duygularını, "Uluslararası bir sınavda başarı elde etmesiyle bizi fazlasıyla gururlandırdı. Bu süreçte düzenli çalıştığı için çok sıkıntı yaşamadı. Günlük düzenli çözmesi gereken soruları kendisi ayarladı ve öğretmenimizin rehberliği sayesinde soruları çözdü. Aşırı fazla bir yükleme yapmadı. Düzenli çalıştı yalnızca. Kitabını okudu, yapması gerekeni yaptı, oyununu da oynadı. Çok şükür gururlandırdı hepimizi. Hepimiz çok mutluyuz. Kendisi nerede mutlu olacaksa, nasıl kendini iyi hissedecekse, mutlu olabileceği hayrını göreceği bir meslek seçmesini isterim" şeklinde belirtti.

BİR YORUM YAPIN 0