Hatay nerede? Hatay'da nerelere gidilir? Bahar Kapıda Hatay'da nerelere gitti?

Tarihin derinden izlerini zengin bir kültürle harmanlayan Hatay, Türkiye'nin en özel turistik noktalarından biri. Kanal 7 ekranlarının sevilen yüzü Bahar Gelir, bu hafta Bahar Kapıda programıyla Hatay'ın eşsiz köşelerini keşfe çıktı. Peki Hatay nerede? Hatay'da gezilecek yerler neresi? İşte Akdeniz'in incisi Hatay hakkında merak edilen her şey haberimizde...

Türkiye, göz kamaştıran doğal güzellikleri ve tarih kokan topraklarıyla karış karış gezilmesi gereken bir yer. Doğusundan batısına zengin bir kültürü içerisinde barındıran ülkemizde en dikkat çeken şehirlerden biri de medeniyetlerin beşiği olan Hatay. Farklı dillerin ve dinlerin bir arada huzur içinde yaşadığı Hatay; leziz yemekleri, tarihi dokuları ve kendine has gelenekleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Eğer siz de Türkiye'nin en özel şehirlerinden biri olan Hatay'ı seyahat rotanıza eklemeyi düşünüyorsanız bu yazı tam da size göre! Gelin, hoşgörü şehri Hatay'ın tüm zenginliğine birlikte yakından şahitlik edelim.

Muğla nerede? MuğlaİLİŞKİLİ HABERMuğla nerede? Muğla'da nerelere gidilir? Bahar Kapıda Muğla'da nerelere gitti?

HATAY NEREDE?

Yüzyıllardır pek çok medeniyete kucak açan Hatay, Akdeniz Bölgesi'nin en güneyinde yer almaktadır. Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Kilis ile komşu olan şehir, 1939 yılında Türkiye'ye katılmıştır. Mavi ve yeşilin harmanlandığı nefes kesen doğası ve köklü tarihiyle dikkatleri üzerine çeken Hatay, ister günü birlik gezilerde ister uzun yolculuklarda mutlaka rotanızda yer almalı.

HATAY'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR? 

Hem bulunduğu konum hem de dikkat çeken kültürüyle ülkemizin nadide güzellikleri arasına adını yazdıran Hatay'da mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekildedir:

  • Arsuz
  • Hatay Arkeoloji Müzesi
  • Soğukoluk Yaylası
  • Harbiye Şelalesi
  • ARSUZ 

Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesini izleyenlerle buluşturan "Bahar Kapıda" programı her hafta Bahar Gelir’in eğlenceli sunumuyla Kanal 7 ekranlarında seyircilerin karşısına çıkıyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Kapıda ekibi geçtiğimiz hafta medeniyetler şehri Hatay'a konuk oldu. Amanos Dağları ve Akdeniz kıyısı arasında yer alan Arsuz'a giden Bahar Gelir, Arsuz'un kayısı bahçelerini gezmeyi ihmal etmedi. Hataylılara Malatya kayısısının daha iyi olduğunu söyleyen Gelir, bahçe sahibiyle kahkaha dolu bir sohbet gerçekleştirdi.

Bahar Kapıda

Bahar Kapıda

Amanos Dağları'nın zirvesinde bulunan ve kaya gazı sızıntısı nedeniyle yüzyıllardır yanan taşları da görmeye giden Bahar Gelir, bölge rehberinin aktardığı ilginç bilgileri seyircilerle paylaştı. 

Arsuz

Arsuz

  • HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ

Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağı, Hitit, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı döneminden pek çok önemli eseri tarih severlerin beğenisine sunan Hatay Arkeoloji Müzesi, 2014 yılından beri Dünya'nın en büyük mozaik sergileme alanı unvanına sahiptir. 

Hatay Arkeoloji Müzesi

Hatay Arkeoloji Müzesi

Müzenin en dikkat çeken mozaikleri ise "Terkedilmiş Ariadne Mozaiği", "Yakto" ve "Satyr ve Hermaphroditos Mozaği", "Mevsimler Mozaiği", "Venüsün Doğuşu Mozaiği", "Artemis Mozaiği" ve "İskelet Mozaiği" olarak nitelendirilebilir.

Hatay Arkeoloji Müzesinden kareler

Hatay Arkeoloji Müzesinden kareler

  • SOĞUKOLUK YAYLASI

Hatay'ın Belen ilçesinde bulunan Soğukoluk Yaylası, kent merkezinden yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıktadır. "Güzelyayla" ismiyle de bilinen bu yer özellikle doğa severlerin uğrak noktalarından biri haline gelmektedir. Piknik veya yürüyüş yapmak için doğayla baş başa kalma imkanı tanıyan Soğukoluk Yaylası'nı mutlaka rotanıza eklemelisiniz.

Soğukoluk Yaylası

Soğukoluk Yaylası

  • HARBİYE ŞELALESİ

Harbiye Şelalesi, Hatay ilinin Defne ilçesine bağlı olan Harbiye Mahallesinde yer almaktadır. Kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alan bu şelalenin oluşumuna dair herhangi bir bilgi bulunmasa da hakkında pek çok efsaneye rastlayabilirsiniz. Asi nehrine dökülen bu eşsiz güzelliği görmek isterseniz çevresinde yer alan restoranlarda yöresel tatları denemeyi unutmayın.

Harbiye Şelalesi

Harbiye Şelalesi

HATAY'IN MEŞHUR YEMEKLERİ NELERDİR?

Hatay, yalnızca tarihi dokusu ve kültürüyle değil yöresel tatlarıyla da dikkat çekmektedir. Eşsiz mutfağıyla yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Hatay'ın en ünlü yemekleri ise; Fellah köftesi ve içli köftedir. Ayrıca Tepsi kebabı, Kaytaz böreği, Firik pilavı, Biberli ekmek, Haylan Kabağı da oldukça popülerdir. Öte yandan Hatay'ı Hatay yapan en özel lezzet ise elbette künefedir. 

Hatay Künefe

Hatay Künefe

HATAY'A NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Hatay'a gitmek için yaklaşık olarak 1100 kilometrelik bir yolu aşmanız gerekiyor. Dilerseniz bu yolculuğu karayolu veya havayoluyla gerçekleştirebilirsiniz. Eğer özel araç ile Hatay'a gitmeyi planlıyorsanız; İstanbul- Ankara yolunu kullandıktan sonra Ankara- Aksaray ve Adana istikameti takip edilmelidir. Daha sonra Adana-Şanlıurfa yolu takip edilerek İskenderun sapağından dönerek ortalama 1.5 saat içerisinde Hatay'a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hataya nasıl gidilir?

Hataya nasıl gidilir?

İYİ TATİLLER!

Bahar Kapıda bu hafta incirin anavatanı Aydın Germencik'e konuk oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta incirin anavatanı Aydın Germencik'e konuk oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0