Yedikule Hisarı'nda 'Fetihname' konseri!

Fatih Belediyesi tarafından İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 'Fetihname' konserinde ünlü müzisyen Yücel Arzen sahne aldı. Konserde, 15. Yüzyılda yaşayan Kıvami’nin Fatih Sultan Mehmet adına yazdığı ünlü eserler dinleyicilerle buluştu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 12 eser seslendirildi.

Fatih Belediyesi tarafından öneki gün İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 'Fetihname' programında sahne alan ünlü sanatçı Yücel Arzen, bu etkinlik için yeni müzikal bir form tasarladığını dile getirerek, "Bu fikri Fatih Belediye Başkanımız Ergün Turan beye açtığımda çok beğendi ve destekleyerek Yedikule Hisarı gibi muhteşem mekanı bizlere açtı. Fetihname dört bölümden oluşuyor. Birinci bölüm 'Tevhid', ikinci bölüm 'Levlake', üçüncü bölüm 'Fatih Sultan Mehmet' ve dördüncü bölüm ise 'Evlad-ı Fatihan' Bu çalışmadaki asıl muradım, fetih, bir fikri, bir kavramı ya da bir yaşantıyı kabul ettirmek değil, kabul olunmak hususudur. Bundan dolayı fetih kavramını yeniden tartışmaya açmak istiyoruz" dedi.

Yücel Arzen

Yücel Arzen

"FETHİN MİMARLARI AYNI ZAMANDA ÜSTÜN İNANÇ VE AHLAK SAHİBİYDİLER"

Sanatçı Yücel Arzen'e böylesine özel bir çalışma yaptığı için teşekkür eden Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "Fethin gerçekleşmesinde şüphesiz bilgiye, eğitime ve yeniliklere verilen değerler de aktif rol almıştır. Bizler de hizmet ederken bu ruhla hareket ediyoruz. Fethin mimarları da aynı zamanda üstün inanç ve ahlak sahibiydiler. İnsanların kalplerini, gönüllerini fethetmişlerdir. Fethin 569.yıldönümü dolayısıyla  Fatih’in yadigarı Yedikule Hisarı, çok güzel bir ana şahitlik etti. Mimarinin ihtişamı, musikinin ince zevkiyle buluştu" sözleriyle Yedikule Hisarı'nın daha birçok özel programa ev sahipliği yapacağını belirtti.

Ünlü sanatçı Yücel Arzen Fetihnamede sahne aldı

Ünlü sanatçı Yücel Arzen Fetihnamede sahne aldı

Fetihname'de seslendirilen eserler;

"Fetihname" adlı müzikal çalışmada, Sanatçı Yücel Arzen'in bestelediği Hoca Ahmed Yesevi'nin şiiri "Ya Hu", Şemseddin Sivasi'nin "Ey Gafil Uyan" ve "Ey Sacın Zenciri", Niyazi Mısri'nin "Tende Canımsın", Ali Ulvi Kurucu'nun "Ruhum Sana Aşık", Mevlana'nın "Etme", Yahya Kemal Beyatlı'nın "Türk Marşı", Mehmet Akif Ersoy'un "Ey Şehitoğlu Şehit", Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Bir Rüzgar Bekliyor" eserleri yer aldı.

Ünlü sanatçı Fetihnamede özel eserlerini seslendirdi

Ünlü sanatçı Fetihnamede özel eserlerini seslendirdi

BİR YORUM YAPIN 0