Bahar Kapıda bu hafta Bitlis Ahlat'a konuk oldu!

Gündüz kuşağının ilgiyle takip edilen programı Bahar Kapıda, her hafta Anadolu'nun benzersiz köşelerini izleyenlerle buluşturuyor. 7'den 70'e geniş bir izleyici kitlesine sahip olan program bu hafta, tarih kokan bir kente 'Bitlis Ahlat'a konuk oldu.

Kanal 7 ekranlarının fenomen programı "Bahar Kapıda", her hafta Bahar Gelir'in sunumuyla Anadolu'nun göz kamaştıran kentlerine ışık tutuyor. İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran Bahar Kapıda ekibi bu hafta Türklerin Anadolu’ya açıldığı Bitlis Ahlat'tan evlere konuk oluyor.

Bahar Kapıda bu hafta KahramanmaraşİLİŞKİLİ HABERBahar Kapıda bu hafta Kahramanmaraş'a konuk oldu!

Yüzyıllardır pek çok medeniyetin ayak izlerini taşıyan Ahlat'a konuk olan Bahar Kapıda ekibi ilk olarak meşhur Ahlat taşı madenine gitti. Bahar Gelir, burada dayanıklılığı ve kolay işlenebilir olmasıyla birçok inşaat işinde tercih edilen Ahlat taşına dair bilgi alarak işçilere yardım etti. Ardından ahşap işleme ustasını ziyaret eden Bahar Gelir, ahşapları birbirinden farklı motiflerle süsleyen ustayı hayranlıkla izledi. 

Bahar Gelir

Bahar Gelir

Bahar Kapıda ekibi son olarak İslam dünyasının en nadide eserlerinden biri olarak görülen Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti. Binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmış mezar taşlarını inceleyen Bahar Gelir, Anadolu'nun Orhun Abideleri olarak nitelendirilen Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın önemini ve tarihini izleyenlere aktarmayı ihmal etmedi.

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı

Anadolu'nun her köşesinden hayatlar, hikayeler ve sohbetlerin ekranlara taşındığı Bahar Kapıda programı her Pazar saat 11:30'da Kanal 7 ekranlarında izleyenlerle buluşmaya devam ediyor.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0