Bahar Kapıda bu hafta Bitlis Ahlat'a konuk oluyor!

Bahar Gelir'in rengarenk sunumuyla izleyenleri ekran başına kilitleyen Bahar Kapıda programı bu hafta Osmanlı Devleti zamanında ‘Ata Şehir’ olarak adlandırılan Bitlis Ahlat’tan evlere konuk olacak.

Kanal 7 ekranlarının sevilen programı Bahar Kapıda, her hafta sonu Anadolu'nun benzersiz köşelerine ışık tutmaya devam ediyor. Doğudan batıya eşsiz bir güzelliği gözler önüne seren program, bu hafta köklü tarihiyle ön plana çıkan Bitlis'in tarihi semti Ahlat'a konuk oldu.

Bahar Kapıda bu hafta Şırnak CizreİLİŞKİLİ HABERBahar Kapıda bu hafta Şırnak Cizre'ye konuk oldu!

Bahar Kapıda

Bahar Kapıda

Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı olarak hafızalarda yer edinen Ahlat'a doğru yolculuğu çıkan Bahar Kapıda ekibi ilk olarak Ahlat’ın simgesi haline gelen Emir Bayındır Kümbetini ziyaret etti. Şekil olarak Orta Asya Türk Çadırını andıran kümbetlerin mimarisi ve tarihi hakkında merak edilen detayları izleyenlerle paylaşan Bahar Gelir, daha sonra soluğu Ahlat'ın yemyeşil yaylalarında aldı. Ünlü sunucu burada merada top oynayan çocuklar ve hayvan otlatan Yusuf Amca ile beraber keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Bahar Gelir

Bahar Gelir

Kadın gücüne her zaman dikkat çeken Bahar Gelir, kadınların el emeği ürünlerini sattığı atölyeyi ziyaret ederek buradaki el emeği ürünleri izleyenlerle paylaştı. 

Bitlis Ahlattan kareler

Bitlis Ahlattan kareler

Urartulardan Osmanlılara kadar pek çok farklı medeniyetin yuvası konumunda olan Ahlat'ın yalnızca tarihi açıdan değil verimli topraklarıyla da ön plana çıktığını ifade eden Bahar Gelir, fasulye ekiminin yapıldığı bir tarlayı ziyaret ederek fasulye ve fasulye ekimi hakkında detaylı bilgiler sundu. 

Bitlis Ahlattan kareler

Bitlis Ahlattan kareler

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait geleneksel Türk motiflerin yer aldığı bastonlarıyla nam salan Ahlat'a gelip de el emeği bastonları görmeden gitmek olmaz! Ahlatlı baston ustasını ziyaret eden Gelir, altın varaklıdan ahşaba birçok malzemeyle baston yaptığını söyleyen zanaatkarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Pek çok çeşidi bulunan Ahlat bastonlarının özelliklerini anlatan Bahar Gelir, aynı zamanda bu bastonları bu kadar ünlü yapan detayları seyircilerle paylaştı. 

Ahlat Bastonları

Ahlat Bastonları

Son olarak ortaokul öğrencilerinden oluşan mehteran takımından mehter marşı dinleyen Bahar Gelir, mehteran takımının mehtarbaşı ile eğlenceli bir sohbete imza attı.

Ahlatın minik mehteran takımı

Ahlatın minik mehteran takımı

Anadolu'nun her köşesinden hayatlar, hikayeler ve sohbetlerin ekranlara taşındığı ‘Bahar Kapıda’ ile Cumartesi ve Pazar 19:00’da Kanal 7’de… 

Bahar Kapıda bu hafta Kastamonu Çatalzeytin'e konuk oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta Kastamonu Çatalzeytin'e konuk oldu!
Bahar Kapıda bu hafta Aydın Nazilli'ye konuk oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta Aydın Nazilli'ye konuk oluyor!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0