Sıcak gecelerde iyi bir uyku için altın öneriler

Sıcak ve bunaltıcı yaz geceleri uykunuzun kalitesini bozabilir. İşte bu günlerde uykuya dalmanız ve sağlıklı bir şekilde dinlenebilmeniz için uzmanından bir kaç altın önerileri sizlerle paylaşıyoruz.

Türkiye'de uzun zamandır etkili olan sıcak hava son günlerde Avrupa'yı da etkisi altına aldı; birçok şehirde rekor sıcaklıklar ölçülüyor. Yaz sıcaklarında uyumak çoğu zaman zorlu olabilir. Kimileri klimanın açık olduğu bir odada uyumayı tercih ederken bu durumun hastalıklara kapı açması çoğu kişinin klimadan uzak durmasına yol açıyor. Peki, kendinizi serinletmek ve değerli bir uykuya dalmak için ne yapabilirsiniz?

İYİ BİR UYKU İÇİN ALTIN ÖNERİLER:

İYİ BİR UYKU İÇİN ALTIN ÖNERİLER:

 

İYİ BİR UYKU İÇİN ALTIN ÖNERİLER:

Odayı havalandırmak ve ardından gün ışığının geçmesine izin vermeyen panjur veya perdelerle kapatmaktır. 

Yatağınız için pamuklu pijama ve ince, saf pamuklu çarşaflar kullanın. Yüksek kaliteli pamuk, en nefes alabilir olduğu için serin kalmak için uyumak için ideal yatak örtüsü malzemesi diyebiliriz.

Yatmadan önce duş almak daha iyi dinlenmek için iyi bir fikirdir. Çok sıcak ve çok soğuk su yerine hafif soğuk suyla yapmak, yatakta yatarken daha serin hissetmenizi sağlar.

Metabolizma hızınızı artırarak vücudunuzu gerçekten ısıtabileceğinden çok fazla protein yemediğinizden emin olun.

Gün boyunca düzenli olarak su için, ancak geceleri çok fazla içmeyin. Yatmadan önce yaklaşık yarım litre su içmeniz yeterli olacak.

 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0