Emine Erdoğan Konya'da GastroFest açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve 4 Eylül'e kadar sürecek olan Konya GastroFest açılışınaı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yüzlerce lezzetin tanıtıldığı Konya GastroFest'te konuşma yaptı. Erdoğan, tüm davetlilerin önünde şunları kaydetti:

Hz. Mevlana'nın aşçıbaşı Ateşbaz-ı Veli, dünyada türbesi olduğu bilinen tek aşçıbaşıdır. Medeniyet ve inanç değerleriyle şekillenince, ortaya fevkalade bir yeme içme ahlakı çıkmış. Yemek günde iki kez yenir, dualarla başlar, yemek esnasında konuşulmaz, nasip olan her lokma için devamlı şükredilirmiş. Yemekler topluca yenir ve bitirilirmiş. Böyle bir zarafetin karşısında, yaşadığımız çağdaki küresel hazır yemek kültürünün, geleneksel kültürler üzerindeki yıkıcı etkilerine üzülmemek mümkün değil! İşte bu nedenle, lokmaların içine sinmiş tarihsel deneyimimize ve Anadolu bilgeliğine dört elle sarılmalıyız.

Emine Erdoğan Konya GastroFest

Emine Erdoğan Konya GastroFest

"TÜRK MUTFAĞI TÜM DÜNYADA TANINAN VE SEVİLEN BİR MUTFAK"

Anadolu mutfağına baktığımızda, adeta bir umman görüyoruz. Türk mutfağı, tüm dünyada tanınan ve sevilen bir mutfak. Bugün gastronomi başlığının yanına yeni başlıklar ekleniyor. Gastrokültür, gastro-turizm, gastro-diplomasi gibi yeni alanlar, mutfağın ne kadar etkin bir güç olduğunu gösteriyor. Anadolu mutfağının asırlık formüllerine baktığımızda, her bir reçetenin, beden ve ruh arasındaki hassas terazide hazırlandığını görüyoruz.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan, AyaşİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan, Ayaş'ta çiftçi kadınlarla tarladan domates topladı!

"KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN"

Erdoğan, katılım sağladığı Konya GastroFest'e dair sosyal medya hesabından şu şekilde paylaşımda bulundu:

"Özünde paylaşmak olan medeniyetimizi köklü mutfak kültürüyle yaşatan Konya’da, GastroFest’in açılışına katıldım. Hz. Mevlana’nın öğretileriyle harmanlanan festival, kadim sofra geleneklerimizi de yansıtıyor. Bereket tuzunu, kardeşliğimiz daim olsun duasıyla kattık."

Emine Erdoğan kadim lezzetlerin tanıtıldığı GastroFest

Emine Erdoğan kadim lezzetlerin tanıtıldığı GastroFest

Ayrıca Anadolu lezzetlerinin unutulmamasından hoşnut olan Erdoğan, mutluluğunu "Anadolu’nun şifa ocağından sayısız lezzetimizin unutulmadığını görmekten memnuniyet duydum. Bizi biz yapan geleneklerimizi korumak ve tanıtmak uğruna verilen her çaba çok kıymetli. Bu şuurla hayata geçirilen festivalde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" sözleriyle ifade etti.

Konya GastroFest

Konya GastroFest

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Emine Erdoğan'dan Şule Yüksel Şenler paylaşımı!

Özge Törer güzelliği ile hayran bıraktı! Kuruluş Osman'ın Bala'sından yeni kareler

İLİŞKİLİ HABER

Özge Törer güzelliği ile hayran bıraktı! Kuruluş Osman'ın Bala'sından yeni kareler

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0