Green Card nedir? 2024 Green Card başvuruları ne zaman başlayacak? Green Card nasıl alınır?

Amerika'da bir yaşam kurmak isteyen birçok kişi Green Card aracılığıyla başvurularını yaparak vizesiz ve süresiz ABD'de yaşamak için şansını deniyor. Her yıl ekim ve kasım ayları arasında gerçekleşen başvuru süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birçok kişi ise internette araştırma yapmaya başladı. Peki Green Card nedir? Green Card başvuru tarihi ne zaman? Green Card nasıl alınır? İşte yanıtlar...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kalıcı ikamet etme ve çalışma hakkı tanıyan Green Card başvuruları her yıl milyonlarca vatandaş tarafından arama motorlarında hızla araştırılıyor. Her yıl ekim ayının ilk haftası başlayan Green Card şartlarını ve gerekliliklerini öğrenmek isteyen birçok kişi arama motorlarında hızla araştırma yapıyor. Peki 2024 Green Card başvuruları ne zaman, başladı mı? Green Card'a nasıl başvurulur? Gelin, herkesin aklını kurcalayan bu sorulara birlikte adım adım yanıt arayalım. 

Güzel havalar şehri: Buenos AiresİLİŞKİLİ HABERGüzel havalar şehri: Buenos Aires'te gezilecek yerler!

GREEN CARD NEDİR? GREEN CARD SAHİBİ OLANLAR AMERİKA VATANDAŞI OLABİLİR Mİ?

Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu yaşama ve çalışma hakkı tanıyan Green Card, oy kullanmak dışında Amerika'da her türlü imkanlardan faydalanmayı beraberinde getiriyor. Green Card aracılığıyla Amerika'da yaşayan kişiler 5 yıl sonra kendi ülkesinin vatandaşlığını kaybetmeden ABD vatandaşı olabiliyor. 

Green Card

Green Card

GREEN CARD BAŞVURUSU İÇİN İNGİLİZCE BİLMEK GEREKİYOR MU?

Green Card başvurusu yapmak için İngilizce bilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Yalnızca çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazanırsanız İngilizce yeterliliği sağlamanız gerekmektedir. 

Green Card başvuru şartları

Green Card başvuru şartları

GREEN CARD BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR? GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Green Card için başvuruda bulunmak için yılın belirli zamanlarında "https://dvprogram.state.gov" adresinden başvuru gerçekleştirebilmektedir. Yalnızca başvuru yaptıktan sonra Confirmation Number / Onay Numarasının saklanması gerektiğini unutmayın. 

Green Card başvurusu yapmanın yolları

Green Card başvurusu yapmanın yolları

GREEN CARD BAŞVURULARI NE ZAMAN? 2024 GREEN CARD BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Green Card başvuru tarihleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak 2023 Green Card başvurularının 4 Ekim tarihinde başlaması bekleniyor. 

GREEN CARD BAŞVURULARI ÜCRETLİ Mİ?

Green Card'a başvuru yapmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak kişiler Green Card almaya hak kazanılırsa, sonrasında Amerika'ya gitmek amacıyla başvuru aşamasında farklı kalemlerde bazı ödemeler yapılması zorunludur. 

Green Card başvuruları ücreti

Green Card başvuruları ücreti

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? GREEN CARD'A BAŞVURMAK İÇİN NELER GEREKLİ?

  • Green Card için başvuru yapmayı planlıyorsanız ilk olarak 18 yaşın üstünde olma şartı arandığını bilmeniz gerekiyor.
  • Başvuruda en önemli maddeler arasında en az lise mezunu olma koşulu yer alıyor. Eğer lise mezunu değilseniz son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olduğunuzu belgelemelisiniz. 
  • Başvurular resmi web sayfası üzerinden yapılmalıdır. Posta ya da elden başvuru kabul edilmemektedir. 
  • Başvuru için kullanacağınız fotoğrafın şuan ki görünümünüzle benzer olması ve verilen ölçülerle birebir uyumlu olması oldukça önemli.
  • Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını saklamak zorundasınız. 
  • Evli çiftlerin başvurusu şanslarını ikiye katlayabiliyor, çünkü kazanan kişinin otomatik olarak eşi ve çocukları da Green Card olanaklarından faydalanabiliyor. 
Yeşil bal nedir ve faydaları nelerdir? Yeşil bal nerelerde üretilir?

İLİŞKİLİ HABER

Yeşil bal nedir ve faydaları nelerdir? Yeşil bal nerelerde üretilir?
ABD’de ebeveynlerin yanına taşınmak tabu olmaktan çıkıyor! Yeni bir soluk getirildi

İLİŞKİLİ HABER

ABD’de ebeveynlerin yanına taşınmak tabu olmaktan çıkıyor! Yeni bir soluk getirildi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0