Kalp masajı yaptı oğlunu kaptı! Her şerde bir hayır vardır

Selin Akca, kalp krizi geçiren hastaya yaptığı kalp masajıyla hayata döndürdü. Bu süreçte hastanın oğlu Mert Kayılı ile yakınlaştı. Her şerde bir hayır vardır dedirten durum nikah masasında bitti.

Ankara Şehir Hastanesi'nde 2 sene önce görev yapan 28 yaşındaki hemşire Selin Akcakalp krizi geçiren Ali Turan Kayılı'ya kalp masajı yaparak hayata döndür. Selin Akça, hastalık süreci boyunca iletişimde kalan hastanın oğlu Mert Kayılı ile birbirlerine aşık oldular. Evlenme kararı alan çift, nikah masasında birbirlerine söz vererek dünyaevine girdi.

kalp masajı yaptı evelendiler

kalp masajı yaptı evelendiler

ARABANIN İÇİNDE KALP MASAJI YAPTI

Hemşire Akca, baba Ali Turan Kayılı'nın solunumunun durduğunu görünce sedyenin gelmesini beklemeden arabanın içinde kalp masajı yapmaya başladı. Acil servise kadar kalp masajını yapmaya devam eden hemşire, bu sayede Kayılı'nın yaşama dönmesini sağladı.

hemşire selin akça

hemşire selin akça

UZUN SÜREN TEDAVİ İKİLİ ARASINDA KIVILCIMLARI ATTIRDI

Kayılı, hastanede uzun süre tedavi gördü. Yoğun bakım ve serviste devam eden zor günler, oğlu Serkan Kayılı ve hemşire Akca'nın birbirini daha iyi tanımasına ve yakınlaşmalarına neden oldu. Hastane sürecinde birbirlerine aşık olan çift, kısa süre önce nikah masasına oturarak bir ömür beraberliğe "evet" dedi.

kalp masajı nikah masasında bitti

kalp masajı nikah masasında bitti

"BİRBİRİNE DESTEK OLAN BİR İLİŞKİYDİ"

Düğünleri sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan hemşire Selin Akca, "Acil servisin önünde arabanın kapısını açtığımda babamın solunumunun durduğunu gördüm ve hemen ön koltukta kalp masajına başladım. Mert panikten donup kalmıştı. Sonrasında zaten meslektaşlarım hemen yetiştiler ve böylelikle kurtuldu." ifadelerine yer verdi. 

Acil servisin önünde kalp masajı yaptı

Acil servisin önünde kalp masajı yaptı

Hafıza kaybı da yaşayan baba Ali Turan Kayılı'nın tedavi sürecinde her gün yanına gittiğini ve ona her seferinde kendisini yeniden tanıttığını anlatan Akca, "Bu süreçte Mert'le sürekli irtibat halinde olmak bizi duygusal olarak yakınlaştırdı. Babamız sağlığına kavuştu, taburcu oldu, Mert'le iletişimimiz ise devam etti. Bizimkisi kriz anlarında birbirine destekle başlayan bir ilişkiydi. Bir gün Mert, 'yeter artık hadi evlenelim' dedi ve gidip yüzük aldık. Bu şekilde evlenmeye karar verdik." dedi

Selin Akca, kalp krizi geçiren Ali Turan Kayılıya kalp masajı yaparak hayata döndür.

Selin Akca, kalp krizi geçiren Ali Turan Kayılıya kalp masajı yaparak hayata döndür.

 

"KÖTÜ OLAYLARIN ARDINDAN BİR HAYIR ÇIKABİLİYOR"

28 yaşındaki Mert Kayılı ise duygularını "Bazen çok kötü görünen olayların altından bir hayır çıkabiliyor. Bu sürecin böyle gelişeceğini hiçbirimiz tahmin edemezdik ama hayat yollarımızı iyi ki kesiştirdi. Babamın hastalık süreci Selin'le çok uzun sohbetler yapmamıza, birlikte vakit geçirmemize vesile oldu ve birbirimize bağlandık." sözleriyle anlattı.

Ali Turan Kayalı

Ali Turan Kayalı

 "İYİ Kİ EVLENİYORLAR"

Gelinini kalp masajı ile hayata tekrar dönen 67 yaşındaki kayınpederi Ali Turan Kayılı, o güne dair sadece hastane yolunu hatırladığını söyledi. Kayılı sözlerine şöyle devam etti: 

"Hastanede kendime geldiğimde bu olayın üzerinden 1-1,5 ay geçmişti. Son hatırladığım şey kontrol için hastane yolunda olduğumuzdu. Selin, hastanede bana çok destek olmuş ama hatırlayamıyorum hiçbirini. Sonrasında evimize geldi, sağ olsun sürekli aradı. Şu an çok duyguluyum, o kötü olay böyle bir mutluluğa vesile olduğu için çok mutluyum. İyi ki evleniyorlar, iyi ki Selin benim kızım oldu." dedi.

 

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0