Bahar Kapıda ekibi bu hafta medeniyetler beşiği Hatay'a konuk oluyor!

Yüzyıllardır pek çok medeniyetin ayak izlerine ev sahipliği yapan ülkemizin eşsiz köşelerini her hafta Kanal 7 ekranlarında izleyenlerle buluşturan Bahar Kapıda, bu hafta rotasını medeniyetler beşiği Hatay'a çeviriyor. Hem Hatay'ın doğal güzelliklerini hem de geleneklerini gözler önüne seren program 30 Ekim Pazar günü saat 21.15'te ekranlara gelecek.

Hafta sonlarına neşe ve keyif getiren fenomen program Bahar Kapıda, yeni bölümleriyle izleyenlere keyif dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Her hafta doğusundan batısına Türkiye'nin en güzel şehirlerini gözler önüne seren program bu hafta Hatay'a konuk oluyor. 

Bahar Kapıda bu hafta KaradenizİLİŞKİLİ HABERBahar Kapıda bu hafta Karadeniz'in incisi Giresun'a konuk oldu!

Bahar Kapıda

Bahar Kapıda

Eğlence ve samimiyetin iç içe geçtiği programda Bahar Kapıda ekibi, Hatay'a adım atar atmaz ilk olarak Kumlu ilçesinde yörenin ana geçim kaynaklarından biri olan pamuk tarlasına gitti. 9 çocuklu ailenin pamuk toplamasına şahit olan Bahar Gelir, aileyle sohbet ederek pamuk toplama hakkında merak edilenleri öğrendi. Kumlu ilçesini karış karış gezen Bahar Gelir, inekleri bir araya toplayarak eğlenceli bir yarışma oluşturdu. İneklerin başına geçen yörenin kadınları inek sağmaya başladı. O anları anbean izleyenlerle buluşturan Bahar Kapıda ekibi "En çok sütü kim sağdı?" sorusuna yanıt aradı. 

Bahar Gelir

Bahar Gelir

Ardından Hatay'ın Şenköy ilçesine giden Bahar Gelir, tandırda katık ekmeği yapmayı öğrendi. Bir yandan ekmek pişiren Gelir, bir yandan da görümce ve kayınvalidelerin hayat hikayelerini dinledi. Hatay'ın en meşhur lezzetlerinden biri olan künefeyi de tatmayı ihmal etmeyen Bahar Gelir, közde pişen künefenin tadına adeta hayran kaldı. Künefenin eşsiz tadıyla yola koyulan Bahar Kapıda ekibi Reyhanlı'da bir düğüne katılarak hem düğün sahipleriyle keyifli sohbetler gerçekleştirdi hem de bol bol oynadı. 

Hatay künefesi

Hatay künefesi

Son olarak usta sanatçı Selami Şahin'in ablası Bedriye Çiftçi'nin evine konuk olan Bahar Kapıda ekibi hem Türkçe hem de Arapça şarkılar söyleyerek izleyenlere müzikal bir şölen yaşattı. Selami Şahin'in çocukluk anılarına dair bilinmeyenlerin ilk kez anlatıldığı programda aynı zamanda Bahar Gelir Selami Şahin'le de telefonda konuştu. 

Bahar Gelir ve Selami Şahin

Bahar Gelir ve Selami Şahin

Anadolu'nun her köşesinden hayatlar, hikayeler ve sohbetlerin ekranlara taşındığı 'Bahar Kapıda'nın yeni bölümü Cumartesi günü Kanal 7 ekranlarında... 

Bahar Kapıda bu hafta Karadeniz'in yeşil rüyası Trabzon'a konuk oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta Karadeniz'in yeşil rüyası Trabzon'a konuk oluyor!
Bahar Kapıda bu hafta gastronominin başkenti Adana'nın Karaisalı ilçesine konuk oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta gastronominin başkenti Adana'nın Karaisalı ilçesine konuk oluyor!
Bahar Kapıda bu hafta Ege'nin çiçeği İzmir Tire'ye konuk oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta Ege'nin çiçeği İzmir Tire'ye konuk oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0