Kedilerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır? Kedim beni seviyor mu? Kedilerin hareketlerinin anlamı

Hem kalbimizin hem de evimizin en değerli üyelerinden biri olan kedilerimizin davranışlarını doğru bir şekilde yorumlamak hepimizin en değer verdiği konular arasında yer alıyor. Siz de "Kedilerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır? Kedim beni seviyor mu?" gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız bu yazı tam da size göre! İşte kedilerin davranışlarının anlamı...

Sevimli görüntüleri ve arkadaş canlısı tavırlarıyla kalplerimizi çalan kediler, evlerimizin neşe kaynağı. Kimi zaman en yakın arkadaşımız kimi zaman da çocuğumuz gibi sevdiğimiz kedilerimiz konuşamasa da bize her hareketiyle bir mesaj veriyor. Kendini ifade etme konusunda usta olan kedilerin duygularını ve davranışlarını daha iyi bir şekilde anlamak istiyorsanız o zaman doğru yerdesiniz demektir! Küçücük bir göz hareketiyle dahi ruh hallerini gözler önüne seren kedilerle doğru iletişim kurmanız için etkili bir kedileri anlama rehberi oluşturduk. Gelin, "Kedilerimiz bize ne anlatmak istiyor?" sorusuna birlikte yanıt arayalım. 

Kediler yıkanır mı? Kediler nasıl yıkanır? Kedileri yıkamak zararlı mı?İLİŞKİLİ HABERKediler yıkanır mı? Kediler nasıl yıkanır? Kedileri yıkamak zararlı mı?

KEDİLERİN DAVRANIŞLARININ ANLAMI

Kedilerin davranışlarının altında yatan anlamları öğrenmek isteyen birçok kişinin ilk sorduğu soru genelde "Kedimin beni sevdiğini nasıl anlarım?" oluyor. Kediniz sizinle sarmaş dolaş bir şekilde durmak istemiyor ya da kucağınıza oturmuyorsa sakın sizi sevmediğini düşünmeyin. Belki de size olan sevgisi sizin sandığınızdan çok daha fazla. Burada bakış açınızı değiştirerek onun sevgisini gösterme biçimini anlamanız gerekiyor. 

Kedilerin davranışlarının anlamı

Kedilerin davranışlarının anlamı

Kedilerin duygularını en net anlamanın yolu onun gözlerini takip etmekte gizli. Eğer yavaş yavaş size bakarak göz kırpıyorsa bilin ki size 'kedi öpücükleri' atıyor. Yani memnuniyet ve şefkat dolu bakışlarla size olan sevgisini dile getiriyor. Bunu tatlı bir oyuna çevirmek isterseniz siz de gözlerinizi kısarak kedinizi mutlu edebilirsiniz. 

Kedi öpücüğü nedir

Kedi öpücüğü nedir

Öte yandan kedinizin kulakları geriye doğru yatık bir şekilde duruyorsa bir sorun olduğunu gösteriyor. Kulaklarını geriye doğru yatırıp bir de gözlerini pür dikkat açıyorsa bir şeylerden korktuğu ve endişelendiğini ifade ediyor.

Endişeli kedi

Endişeli kedi

Herkesin dikkatini çeken konulardan biri de kedilerin oyun oynarken bir anda sahiplerinin elini ısırması oluyor. Kediniz sizi durup dururken acıtmayacak ölçüde ısırıyorsa sizden sevgi istiyor demektir.

Kedilerin ısırmasının anlamı

Kedilerin ısırmasının anlamı

Günlerin büyük bir çoğunluğunu kendilerini temizlemeye ayıran kediler, herkesin kendilerini bu şekilde görmesini istemezler. Eğer sizin yanında kendisini rahat bir şekilde temizliyor ve hatta siz ona dokunduğunuzda sizi de temizlemeye başlıyorsa bilin ki sizi çok seviyor. 

Kedilerin hareketlerinin anlamı

Kedilerin hareketlerinin anlamı

Gelelim kuyruklarıyla tüm duygu durumunu gözler önüne seren kedilerin ne anlatmak istediğine! Eğer kedinizin kuyruğu yukarıda dik bir şekilde duruyorsa sizi gördüğü için çok sevinçli ve heyecanlı demektir. Yukarıda olan kuyruğunda hafif bir seğirme de gözlemliyorsanız bilin ki mutluluktan havalara uçuyor. 

Mutlu kedi kuyruğu

Mutlu kedi kuyruğu

Kedinizin kuyruğu aşağıda ve kabarıksa korktuğu ve tehdit edildiği anlamını taşımaktadır. Düz ve yere yakın bir kuyruk pozisyonu tedirgin olduğunu ve saldırganlığa da açık olduğunu temsil ediyor. 

Tedirgin kedi

Tedirgin kedi

Kediniz kuyruğunu hızla aşağı yukarı doğru indirip kaldırıyorsa onu yalnız bıraktığınız için üzgün olduğunu temsil ediyor.

Üzgün kedi

Üzgün kedi

Kediniz kuyruğunu soru işaretini anımsatacak bir şekilde kıvırıyorsa sizinle oyun oynamak ve arkadaş olmak istiyordur. 

Oyun oynamak isteyen kedi

Oyun oynamak isteyen kedi

KEDİLERİN MUTLU OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Kediniz mutlu ve sevgi dolu hissediyorsa genellikle sekiz rakamı çizecek şekilde bacaklarınızın etrafında dolanır. Aynı şekilde kafa atmak, çene sürtmek ve kuyruğu dik bir şekilde mırıldanması da oldukça mutlu hissettiğini gösterir. 

Mutlu bir kedi

Mutlu bir kedi

Karton bardaktaki sinsi tehlikeye dikkat! Karton bardak ne kadar sağlıklı?

İLİŞKİLİ HABER

Karton bardaktaki sinsi tehlikeye dikkat! Karton bardak ne kadar sağlıklı?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0