Bahar Kapıda bu hafta Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine konuk oldu!

Anadolu'nun samimiyeti ve birbirinden ilginç insan hikayelerini ekranlara taşıyan Kanal 7 ekranlarının fenomen programı Bahar Kapıda, bu hafta köklü tarihiyle göz kamaştıran Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine konuk oluyor.

Kanal 7 ekranlarının sevilen gezi programı Bahar Kapıda, her hafta Türkiye'nin dört bir yanından güzellikleri izleyenlerle buluşturmaya devam ediyor. Bahar Gelir'in eğlenceli ve keyifli sunumuyla 7'den 70'e herkesi ekran başına toplayan program bu hafta Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine konuk oluyor. 

Bahar Kapıda bu hafta EgeİLİŞKİLİ HABERBahar Kapıda bu hafta Ege'nin çiçeği İzmir Tire'ye konuk oldu!

Şanlıurfa

Şanlıurfa

Doğusunda Mardin, batısında Gaziantep, kuzeyinde Adıyaman, kuzeydoğusunda Diyarbakır illeriyle komşu olan Şanlıurfa, yüzyıllardır pek çok medeniyetin ayak izlerini taşıyan zengin bir coğrafyaya ev sahipliği yapıyor. Bahar Kapıda ekibi, hem kültürü hem de tarihiyle görenleri kendine hayran bırakan şehre adım atar atmaz soluğu Tarihi Cıncıklı Hamamı'nda aldı. Burada ekibi folklorik yapının temel direği olan sözel edebiyatın taşıyıcıları dengbejler ile bir araya gelen Bahar Gelir, kendisini keyifli bir sohbetin ortasında buldu. 

dengbej

dengbej

Ardından tarlaya giderek işçilere yardım eden Gelir, Urfa biberi ve Siverek biberi arasındaki farkları öğrendi. Siverek biberinin tadına bakmayı ihmal etmeyen Gelir, muazzam lezzete tam puan verdi. Daha sonra Faydalı köyünün aşiret ağasının davetini kırmayan Bahar Kapıda ekibi aşiret kültürüne dair merak edilenleri aşiretinin ileri gelenlerinden dinledi. Son olarak yolda eşeğin üzerinde gelen 11 yaşındaki Şervan ile karşılaşan Gelir hayatın zorlukları üzerine koyu bir sohbete daldı. 

Bahar Kapıda

Bahar Kapıda

Anadolu'nun her köşesinden hayatlar, hikayeler ve sohbetlerin ekranlara taşındığı 'Bahar Kapıda'nın yeni bölümü her Cumartesi ve Pazar günü saat 21.15'te Kanal 7 ekranlarında...

Bahar Kapıda bu hafta Tunceli'ye konuk oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta Tunceli'ye konuk oluyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0