YASEMİN / 18.11.2022 16:32

Bu koyunların gizemi çözülemiyor! 12 gündür...

Çin'in Baotou bölgesinde 12 gün boyunca durmadan daire çizerek dönen koyun sürüsü kafaları karıştırdı. Kasım ayının başlarında çekilen görüntülerde Çin'in kuzeyindeki ağıllarda bulunan koyun sürüsünün saat yönünde sürekli döndükleri yer alıyor. Sosyal medyada yer alan bu görüntüler izleyenleri hayrete düşürüyor. Koyunların sahibi, sürünün bu davranışları karşısında şaşkın olduğunu dile getirirken bu tuhaf durumun ilk olarak birkaç koyun ile başladığını daha sonrasında ise sürüdeki diğer koyunların da katılım gösterdiğini ifade etti.

YALNIZCA 13 NUMARALI AĞILDA YER ALAN KOYUNLAR KATILIYOR!

Yüzlerce koyunun birbirini takip ettiği videoda koyunların bir kısmı çemberin ortasında dururken diğerlerinin dönen koyunlara eşlik ederek katılım sağladıkları görülüyor. Geriye kalan diğer koyunların ise hiç kıpırdamadan çemberin ortasında durdukları da göze çarpıyor. 34 koyun ağılı bulunan çiftlikten yalnızca 13 numaralı ağıldaki koyunların bu davranışı gerçekleştirmesi kafaları karıştırıyor.

SEBEBİ ÇÖZÜLEMEDİ

Bilim insanaları, kaplumbağalar ile köpekbalıklarının ve bunlara benzer diğer bazı hayvanların yönlerini şaşırmasına ve dönmeye başlamasına sebep olan "listeriosis hastalığı"olduğundan ve bu hastalığın beynin bir tarafının iltihaplanmasına yol açabileceğini söylüyor. Koyun sürüsünün de bu hastalığa sahip olabileceklerini düşünseler de hastalığın altında yatan neden henüz bilinmiyor.

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla