Hafta sonu çocuklarla nereye gidilir? Ara tatilde çocuklarla yapılacak aktiviteler

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrencinin ara tatilinin bitişiyle pazartesi günü okullar yeniden açılıyor. Eğer siz okul açılmadan hafta sonunu çocuğunuzla güzel bir şekilde değerlendirmek isterseniz doğru yerdesiniz demektir! Peki hafta sonu çocuklarla nereye gidilir? İstanbul'da hafta sonu çocuklarla gezilecek yerler nerelerdir? İşte detaylar...

14 Kasım'da başlayan ara tatille beraber çocuklar yoğun okul temposundan bir süreliğine uzaklaştı. 1 haftalık tatilin keyfini süren çocuklar, bu zaman diliminde hem dinleniyor hem de eğlenceli aktivitelerle günlerini değerlendiriyor. 18 Kasım Cuma günü ara tatilin sona ermesiyle iki günlük hafta sonu tatilini dolu dolu geçirmek isteyen ebeveynler ise "Çocuğumla hafta sonu nereye gitmeliyim?" ve "İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler nerelerdir?" gibi sorulara yanıt arıyor. Gelin, çocuklarınızla hafta sonunun tadını çıkarabileceğiniz en güzel gezi rotalarına birlikte göz atalım. 

Ters Ev nedir? Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı nerede? 2022 Ters Evler giriş ücretiİLİŞKİLİ HABERTers Ev nedir? Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı nerede? 2022 Ters Evler giriş ücreti

ÇOCUKLARLA ARA TATİLDE NEREYE GİDİLİR? ÇOCUKLARLA HAFTA SONU NELER YAPILIR?

  • BOĞAZ TURUYLA İSTANBUL'UN TADINI ÇIKARIN

Hafta sonunda çocuklarınızla kaliteli vakitler geçirmek istiyorsanız size ilk tavsiyemiz güzel bir İstanbul turu olacaktır. Adeta bir turist gibi İstanbul'u keşfedeceğiniz boğaz turuyla beraber Haydarpaşa Garı, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı ve Galata Kulesi'ni İstanbul Boğazı'nın tam ortasından izleme keyfine varabilirsiniz. Masmavi suların tepesinde süzülen özgür martılarla ufak bir yolculuk yapmak çocuğunuzla güzel bir gün geçirmenizi sağlayacak. 

Boğaz turu

Boğaz turu

  • MADAME TUSSAUDS MÜZESİNİ GEZİN 

Dünyaca ünlü balmumu heykel müzesi Madame Tussauds Müzesi, herkesin sevgisini ve saygısını kazanan ünlü isimlerin balmumu heykelini gözler önüne seriyor. Heykelleri gerçeğinden ayırt etmenin oldukça zor olduğu bu müze, İstiklal Caddesi'nde yer alıyor. Barış Manço'dan Zeki Müren'e, Adile Naşit'ten birçok Hollywood yıldızına kadar pek çok ünlü ismi bir arada görme fırsatı sunan müzede çocuklarınızla eğlenceli fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Madame Tussauds Müzesi

Madame Tussauds Müzesi

  • İLLÜZYON MÜZESİNDE BAMBAŞKA BİR DÜNYAYI KEŞFEDİN

Çocuklara interaktif ve eğlenceli bir yolculuk yaptıran İllüzyon Müzesi, hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'ndaki şubesiyle İstanbul'un her yerinden kolaylıkla ulaşım imkanı tanıyor. Dünyayı görüş şeklinizde radikal bir değişikliğe imza atan bu müze içerisinde hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabilirsiniz.

İllüzyon Müzesi

İllüzyon Müzesi

İster Tepetaklak Odada bir anda her şeyin tersine döndüğünü fark edebilir ister Vortex Tünelinde dengede durmayı deneyebilir ister Sonsuzluk Odasında özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz. Karmaşık Silindir, Klon Masa, Rubin'in Vazosu ve Akıllı Oyun Odası gibi birçok odanın yer aldığı müzeye giderseniz çocuğunuzla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile!

İllüzyon Müzesinden kareler

İllüzyon Müzesinden kareler

  •  VİZYONDAKİ FİLMLERLE GÜNÜNÜZÜ GÜZELLEŞTİRİN 

Eğer çok yorulmadan çocuklarınızla eğlenmek istiyorsanız vizyondaki filmlere şans verebilirsiniz. Mis gibi kokan sıcacık patlamış mısır eşliğinde izleyebileceğiniz Kasım ayı filmleriyle hafta sonunuzu değerlendirebilirsiniz. Eğer hangi filme gideceğiniz konusunda kararsızlık yaşıyorsanız "Karlar Kraliçesi ve Prenses", "Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey", "Niloya", "Aya Sihirli Yolculuk" ve "Tim, Tim, Timsah" bu ay en iyi animasyon filmleri arasında yer alıyor. 

Çocuklarla sinema keyfi

Çocuklarla sinema keyfi

  • ATATÜRK ARBORETUMUNDA DOĞAYLA BAŞ BAŞA KALIN

Çocuklarınızla doğada vakit geçirmek isterseniz İstanbul'un doğa harikası yerlerinden biri olan Atatürk Arboretumu tam da aradığınız yer olabilir. Yeşilin binbir tonuna kucak açan bu eşsiz yer yürüyüş yolları, göletleri ve bol oksijenli havasıyla çocukların özgürce koşup enerji atabileceği bir yer.

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu

Kuğu ve ördeklerin suyun üzerinde süzüldüğü Atatürk Arboretumunda birbirinden farklı bitki türlerini gözlemleyebilir ve çocuğunuza doğada zaman geçirmesi için fırsat tanıyabilirsiniz. 

Atatürk Arboretumundan kareler

Atatürk Arboretumundan kareler

  • BARIŞ MANÇO MÜZESİ 

"Domates Biber Patlıcan", "Arkadaşım Eşek" ve "Günaydın Çocuklar" gibi kalpleri ısıtan parçalara imza atan Barış Manço, 7'den 70'e herkesin sevdiği sanatçılar arasında yer alıyor. Dostluk ve paylaşmanın önemine dikkat çeken çalışmalarıyla çocukların sevgisini kazanan Manço'nun yaşadığı ve eserlerini ürettiği evini çocuklarınızla mutlaka gezip görmelisiniz. "Bir insandan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o insan o zaman ölmüştür" diyen Manço'nun Kadıköy Moda'da yer alan evinin her odasında çocuklarınızla keyif dolu dakikalar geçirebilirsiniz. 

Barış Manço Müzesi

Barış Manço Müzesi

İYİ EĞLENCELER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0