Sahte bağış sitelerine dikkat! Sahte bağış kampanyalarını ve siteleri nasıl anlaşılır?

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından AFAD gibi yardım kuruluşları adına sahte bağış sitelerinin açıldığı tespit edildi. Sosyal medyada gündem olan konuya dair "Sahte bağış sitelerine kanmayın" uyarıları yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ilki 7.4 ikincisi 7.6 şiddetindeki depremin ardından yaşanan can ve mal kayıpları için tüm dünya arama kurtarma faaliyetleri için seferber oldu. AFAD gibi sivil toplum kuruluşlarının açtığı bağış kampanyalarına destek olmak isteyen vatandaşlara "Sahte bağış siteleri" için uyarılar geldi.

afad bağış uygulaması

afad bağış uygulaması

AFAD acil çağrı uygulaması nedir? AFAD acil çağrı uygulaması ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERAFAD acil çağrı uygulaması nedir? AFAD acil çağrı uygulaması ne işe yarar?

SAHTE BAĞIŞ SİTELERİNE KARŞI UYARILAR ARTTI

AFAD 10 bini aşkın arama kurtarma ekiplerini afet bölgesine gönderdi. Ekipler tüm imkanlarıyla enkaz altında kalan vatandaşlar için çalışmaya devam ediyor. Bir taraftan milyonlarca insan depremzedelere destek amaçlı AFAD ya da farklı sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardım gönderiyor.

Ancak dolandırıcılar vatandaşların iyi niyetlerini suistimal etmek için bu ihtiyaç döneminde de ne yazık ki harekete geçmekte gecikmedi. Sosyal medya "Sahte bağış siteleri" ile çalkalanırken birçok kullanıcı bağış yapmak isteyenleri bu tehlikeye karşı uyardı.

AFADın resmi bağış sitesi afad.gov.tr

AFADın resmi bağış sitesi afad.gov.tr

AFAD deprem bağışı nasıl yapılır? AFAD bağış kanalları ve Kızılay ihtiyaç listesi...İLİŞKİLİ HABERAFAD deprem bağışı nasıl yapılır? AFAD bağış kanalları ve Kızılay ihtiyaç listesi...

AFAD'IN RESMİ SİTESİ "AFAD.GOV.TR"

AFAD'ın tek resmi sitesi "afad.gov.tr"dir. Bunun dışında AFAD adına farklı uzantılarla açılan sitelerin şüpheli olduğu gözlendi. Bu nedenle yalnızca teyit aldığınız ve doğruluğundan emin olduğunuz platformları kullanarak bağış ve yardım yapmalısınız.

afad öncelikli ihtiyaç listesi

afad öncelikli ihtiyaç listesi

BİR YORUM YAPIN 0