Doğu Karadeniz’deki gizemli cennet: Uçsuz bucaksız!

Doğu Karadeniz’in muhteşem güzelliklerinden Çal ve Karaca mağaraları, macera ve adrenalin tutkunları için eşsiz bir keşif rotası sunuyor. Çal Mağarası, Düzköy ilçesinde yer alıyor ve deniz seviyesinden 1050 metre yüksekte, sarkıt ve dikitleri, şelaleleri ve göletleriyle gizemli bir cenneti andırıyor.

Çal Mağarası'nın 8 milyon yıl önce oluştuğu tahmin ediliyor. İlk aşamada yüzeyden sızan suların kireç taşını çözerek oluşan yer altı su kanalı, ikinci aşamada bölgesel yükselmeye bağlı olarak gelişimini tamamlamış. Mağara şu ana kadar ulaşılan 8 kilometrelik uzunluğuyla keşfedilebilen birçok bölümü içinde barındırıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çal Mağarası’nın bölgenin turizm açısından önemli bir destinasyonu olduğunu vurgulayarak, ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Mağara, ocak-ekim döneminde 191 bin 386 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan Karaca Mağarası ise damla taşları, sütunları ve benzersiz motifleriyle dikkat çekiyor. Yüksek oksijenli havaya sahip olan mağara, 12 ila 17 derece arasındaki sıcaklığıyla yıl boyunca sabit bir ortam sunuyor. Bu yıl mayıs-ekim döneminde 120 bin turistin ziyaret ettiği Karaca Mağarası, Gümüşhane'nin turistik cazibesine katkı sağlıyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir