Yayla köyünün 9 yıllık ebesi mesleğiyle gurur duyuyor

Aksaray'ın Böget Köyü'nde 9 yıldır ebelik yapan Aynur Çabuk adlı kadın, tüm zorluklarına rağmen tek başına yürütmekte olduğu işini büyük bir sevgi ve özveriyle yapıyor.

Aksaray'da şehir merkezine sadece 60 km. uzaklıkta bulunan Şehit Recep İnce Sağlık Evi'nde 2012 yılından bu yana çalışan ve 550 haneli yayla köyünde tüm işleri tek başına yapan 32 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Aynur Çabuk, bölgenin zor şartlarına rağmen yaptığı işten oldukça memnun. Çalışkanlığı ve güler yüzüyle takdir toplayan Çabuk, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

 

'Ebelik mesleğinin tam gönülden ve istenerek yapılması gerekiyor. Verimli ve özverili çalışmak için istemek çok önemli. Yayla köyündeyiz, kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta bir yer. Zorlu şartlar altında görev yapıyoruz. İnsanı, çocuğu ve bebekleri sevdikten sonra yapılmayacak bir iş değil. Sağlık personeli zaten her türlü zorluklara göğüs germeyi bilmelidir. Biz de severek ve isteyerek mesleğimizi yapıyoruz.

 

 

İlk iş olarak sobamı yakıyorum. Sağlık ocağının çevresinin temizliğini yapıyorum. Hastalarım geldiğinde de doktorların verdiği reçeteye göre onlara yardımcı oluyorum. İki haftada bir aile hekimimiz köyümüze gelir. Hastalarımızı muayene eder, reçetelerini yazar. Ben de gerektiği zaman çocukların aşılarını yapıyorum. Gebe olanları takip ediyorum. Tansiyon, iğne ve pansuman gibi şeyleri de ben yapıyorum. Sağlık evinin hem amiri hem ebesi hem de hizmetlisiyim.

Tek başıma hizmet yapmaktayım. 9 yıldır bu köyde hizmet ediyorum. Artık köylülerle iç içe olduk. Sevgi ve saygı çerçevesinde hayatımızı sürdürüyoruz. Hastalıklarda, düğünlerde, cenazelerde ve bayramlarda hep birlikteyiz. Şu anda pandemi olması nedeniyle ziyarete gitmiyorum ama hep köylülerle birlikteyim. Gece-gündüz demeden köylülere hizmet vermekteyim. Mesleğimle gurur duyuyorum'

BİR YORUM YAPIN 0