Sultan paşa tatlısı nasıl yapılır?

Hem muhallebi hem de tatlı sevenler için oldukça kolay ve zahmetsiz bir o kadarda enfes olan sultan paşa tatlısı tarifi...

Sultan paşa tatlısı; çay saatlerinde tüketebileceğiniz hafif ve soğuk tatlılardan biridir. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı, görüntüsüyle de adeta kendine hayran bırakıyor.

İşte tarifi

MALZEMELER:

- 15-20 adet Kemalpaşa tatlısı

MUHALLEBİSİ İÇİN GEREKENLER

- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 litre süt 
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kadar pirinç unu
- 1 yemek kaşığı nişasta

ÜSTÜ İÇİN;

- Yaklaşık 1 su bardağı kadar Hindistan cevizi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN;

- 2 yemek kaşığı toz haline getirilmiş Antep fıstığı

YAPILIŞI:

- Hazır aldığınız kemalpaşaların şerbetini hazırlamak için tencereye su ve şekeri ekleyin. Sonra da ocağa alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra limonu ekleyin. Daha sonra kaynamakta olan şerbete kemalpaşaları ilave edin.

- Şerbeti çekene kadar kaynatın. Daha sonra altını kapatıp soğuması için bekletin.

- Diğer bir tarafta muhallebisini hazırlayabilirsiniz. Bir tencereye şekeri, unu, sütü,pirinç ununu ve nişastayı koyup ocakta pişiriyoruz. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.

- Kaynadıktan sonra içine muhallebinin içine vanilyayı ve tereyağı ekleyin. Tereyağ eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Eridikten sonra tencereyi ocaktan alın.

- Diğer bir tarafta soğuyan kemalpaşaları şerbetin içinden çıkarın ve bir minik kekler yapılan tepsiye dizin. Kemalpaşaların üstlerini örtecek şekilde muhallebiyi bölüştürün. Ardından soğuması için bir kenara alın.

- Bir gece buzdolabında bekletin. Beklettikten sonra dolaptan alıp üstüne hindistan cevizi serpin. Serptikten sonra onları hindistan cevizi serilmiş bir tepsiye yerleştirin.Son olarak antep fıstığını ekleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Turşu yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Turşu yapmanın püf noktaları
Takım elbise modası

İLİŞKİLİ HABER

Takım elbise modası
Göz çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmak için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Göz çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmak için ne yapılmalı?
Beyti kebabı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Beyti kebabı nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0