En kolay ayvalık tostu nasıl yapılır? Gerçek ayvalık tostunun püf noktaları

Dünya'nın en lezzetli tostu olarak bilinen Ayvalık tostunu evinizde artan malzemelerden de yapabilirsiniz. Acıktığınızda evinizdeki malzemeleri kullanarak muhteşem dopdolu bir tost hazırlayabilirsiniz. Peki ayvalık tostunun içinde ne var?

Ayvalık tostu, adını büyükçe kesilen özel ekmeğinden alan bir sandviçtir. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin bilinen yöresel bir ürünü olan bu tost, tadını ekmeğinden ve bu da yapımında kullanılan özel undan almaktadır. Bozulmaya karşı dayanıksız olan bu ekmek buzdolabında muhafaza edilmelidir. Yemek yapmak için acelesi olanların, evdeki malzemeler ile kolaylıkla hazırlayabilecekleri ayvalık tostu ülkemize özgü tost çeşitlerinden biridir. Kahvaltı sofralarınızın ya da tüm öğünlerinizin yerine geçecek ayvalık tostunu püf noktalarıyla sizin için anlattık. İşte evde ayvalık tosu yapımı:

  • Püf nokta: Ayvalık tost ekmeği bulamazsanız, sevdiğiniz farklı bir ekmek çeşidini de kullanabilirsiniz.
  • Tostun içinde ev yapımı salatalık turşusu kullanabilirsiniz.
  • Rus salatasını hazır almak yerine, nefis rus salatası tarifinden yararlanarak hazırlayabilirsiniz.
  • Ayvalık tostunun yanında kibrit patates de sunabilirsiniz.

Enfes bakkal tostu nasıl yapılır? Bakkal tostunun püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREnfes bakkal tostu nasıl yapılır? Bakkal tostunun püf noktaları

AYVALIK TOSTU TARİFİ:

MALZEMELER

4 dilim tost ekmeği
8 dilim kaşar
6 adet sosis
8 dilim sucuk
1 adet domates
2 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı rus salatası

En kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleri

YAPILIŞI

Öncelikle tüm malzemeleri jülyen şeklinde doğrayın. Daha sonra tavaya zeytinyağını alarak içerisinde tüm malzemeleri güzelce pişirin.

Pişen malzemeleri bir kenara alarak, ekmekleri tost makinesine yerleştirin.

Ekmekler tost makinesinin izini alınca ikişer dilim kaşar peynirini ekleyin. Ardından hazırladığınız karışımı, rus salatasını ve salatalık turşusunu yerleştirin.

Ardından kalan malzemeleri de ekledikten sonra ekmekle üzerini kapatarak güzelce tostu basın. Aynı şekilde ikinci katı da yapın.

Kaşar eriyene kadar bekledikten sonra ketçap veya mayonezle sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Antioksidan oranı yüksek: Kan portakal nedir? Kan portakalın faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Antioksidan oranı yüksek: Kan portakal nedir? Kan portakalın faydaları nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

AloneWolf 3 yıl önce

Salam, sucuk ve sosis içine girdikten sonra isterse dünyanın en iyi tostu olsun hiç farketmez. Zehir zehir ......

Toplam 4 beğeni