Saray sarması nasıl yapılır? Saray sarması evde en kolay nasıl yapılır?

5 çayı için kolayca yapabileceğiniz bir tatlı mı arıyorsunuz? O zaman saray sarması tam size göre. Sunumu oldukça şık olan saray sarmasının yapımı 5 dakikanızı bile almayacak. Hafifliğiyle ve lezzetiyle sütlü tatlılar arasında en sevilenlerin başında gelen saray sarmasının pratik tarifi bugünkü yazımızda.

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bisküvili saray sarması; süt, krem şanti ve kakao ile hazırlanır. Diğer adı 'sultan sarması' olan bu tatlı, hemen hemen her yörede aynı şekilde sunulur. İsteğe göre yapımında muz, çilek gibi meyveler de kullanılır. Süt yoğunluklu bir tatlı olduğu için, kalsiyum değeri yüksektir. Vücuda enerji vermesinin yanı sıra kemik sağlığını da korur. Özel davetlerinizde misafirlerinize ikram edeceğiniz sunumu şık ve lezzeti yerinde olan saray sarması tatlısını yapabilirsiniz. Antep fıstığı ile buluşan enfes kakao tadı ve pratik yapılışıyla sofraları zengin gösterecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sadrazam lokumu ya da sultan lokumu olarak da bilinen saray sarması kıvamıyla adeta lokum gibi damaklarda iz bırakıyor. Evinizde kolayca yapabileceğiniz saray sarmasının tarifi aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Meşhur süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMeşhur süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası yapmanın püf noktaları

SARAY SARMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 litre süt
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
2 paket krem şanti

YAPILIŞI

Geniş bir tencerenin içerisinde un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın.

Ocağın altını orta ateşte açarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Daha sonra baloncuk baloncuk kaynayan muhallebiye tereyağını ve vanilini ekleyip hızlıca karıştırın.

En kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları

Kare bir fırın tepsisine kalın bir tabaka halinde hindistan cevizini serin. Üzerine ocaktan aldığınız muhallebiyi eşit miktarda olacak şekilde serin.

Serilen muhallebiyi buzdolabında 1 gece boyunca bekletin. Ardından krem şantiyi hazırlayıp, soğuyan muhallebinin üzerine yayın. Bıçak yardımıyla muhallebiyi eşit dikdörtgen parçalara ayırın.

Bir spatula yardımıyla yavaşça rulo şeklinde sarın. Üzerine fıstık ezmesiyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

MELEK 3 yıl önce

nefis olmuş

Toplam 1 beğeni

Berfin 3 yıl önce

Ben yaptım topaklaştı öylemi oması lazım

Toplam 1 beğeni

Nuri kolaçanlı 3 yıl önce

Yaptığı tarif te 2 paket krem şanti koyun diyor 2 paket krem şanti sakın koymayın bu konuya dikkat edin tatlı nın içine edersiniz!!!

Toplam 8 beğeni

İsimsiz 2 yıl önce

Yarım su bardağı sütle cirpinca sorun olmuyo

Toplam 0 Beğeni

Dilber 3 yıl önce

YouTube de izlediğim videoda 2 paket koyun diyordu

Toplam 0 Beğeni

Yeliz 4 yıl önce

Güzel bir tarif bunu beğendim.

Toplam 7 beğeni

Filiz 4 yıl önce

Denicem bakalim

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun