En kolay kaşarlı köfte nasıl yapılır? Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifi

Akşam yemeğinde pilavın yanından farklı bir lezzet hazırlamak aynı zamanda sunumu şık bir sofra ile misafirlerinizi ağırlamak istiyorsanız, kaşarlı köfte tam size göre. İçi dolgulu, tadı damaklarda kalacak olan enfes kaşarlı köftenin yapımı sadece 10 dakikanızı alacak. En kolay kaşarlı köfte nasıl yapılır? Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Sıradan köfte tariflerinden sıkılanlara müjde! Hem evdeki bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz hem de kıymayla hazırlanan köfte dışında bir lezzet arayanlar için kaşarı köfte müthiş bir lezzete dönüşüyor. Kaşar peyniri ve köftenin muhteşem uyumu... Duyunca bile iştah kabartıyor. Oldukça basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz kaşarlı köfteyi ister garnitürle isterseniz de pilavla servis edebilirsiniz.  Kaşarlı köfte nasıl yapılır? Çocukların en sevdiği yemeklerdendir köfte ve patates... Pek çok anne farklı tariflerde köfte yapmayı arzu ediyor. Bu nedenle internette "Farklı köfte tarifi" , "En lezzetli kaşarlı köfte tarifi" , "Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifi" konusunda araştırma yapıyor. İşte, kaşarlı köfte tarifi…

En kolay sokak köftesi nasıl yapılır? Tükürük köfte yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sokak köftesi nasıl yapılır? Tükürük köfte yapmanın püf noktaları

KLASİK KAŞARLI KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Kekik
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Kaşar peyniri
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Bir kaseye, rendelenmiş kuru soğan, ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.

Köfte harcınızdan parçalar alın.

Rendelenmiş kaşarı köftenizin içine yerleştirip iyi kapatın.

Köftelerinizi yağda kızartın. (Köftenin içinin iyi pişmesi için sürekli çevirerek kızartabilirsiniz.)

Afiyet olsun...

En kolay ıslama köfte nasıl yapılır? Islama köftenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ıslama köfte nasıl yapılır? Islama köftenin püf noktaları

KAŞARLI TAVUK KÖFTESİ TARİFİ:

MALZEMELER

600 gram tavuk kıyma
1 su bardağı çekilmiş kuru ekmek
1 çay kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

2 su bardağı rendelenmiş kaşar

Kızartmak için;

1 adet yumurta
Galeta unu
Ayçiçeği yağı

Kaşarlı tavuk köftesi tarifi

Kaşarlı tavuk köftesi tarifi

YAPILIŞI

Tüm harç malzemelerini yoğurma kabının içerisine aktararak güzelce yoğurun. Hazırlanan köfteyi buzdolabında 1 saat kadar bekleyin.

Köfteden ince olacak şekilde daireler yapın. Bunun için su bardağı kullanabilirsiniz. 

Her bir daire içine kaşar rendesini arzu ettiğiniz miktarda koyun, üzerine diğer daireyi kapatarak, kenarlarını hafifçe bastırın.

Köftelerinizi önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Bu sırada bol yağı kızgın hale getirin ve alt üst pişirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0