En kolay tavuk sote nasıl yapılır? Tavuk sote yapmanın püf noktaları

Tavukla hazırlanan tarifler arasında en sık yapılan sote adeta kaşık kaşık yediren cinsten. Sıcacık bir ekmekle enfes bir akşam yemeği hazırlamak isterseniz pratik tavuk sote tarifimizi inceleyebilirsiniz. Püf noktalarıyla birlikte bulabileceğimiz bu içeriğimizde tam da davet sofralarına yakışır tavuk sotenin gelin birlikte tarifine göz atalım:

Sebzelerin tavukla buluştuğu ve kısa sürede hazırlanabilen lezzetli tavuk sote tarifini siz de akşam yemeğinde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Çocuklarınızın da severek yiyeceği tavuk sote sık sık sofralarınıza gelecek. Tavuk sevenlerin ilk tercihleri arasında olan bu yemek, günlük hayatınızda olduğu kadar özel günlerinizde misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz ana yemek. Düşük kalorili, sağlıklı ve pratik bir seçenek olarak tavuk sote, pilav ve yoğurtla servis edebilirsiniz. Adım adım tavuk sote tarifini bugünkü yazımızda.

TAVUK SOTE TARİFİ:

MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram tavuk
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
Yarım adet kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 adet doğranmış domates

Evde kolay köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuğun püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde kolay köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuğun püf noktaları

YAPILIŞI

Yanmaz ve yapışmaz tavaya yağı ve kuşbaşı doğanmış tavukları alın.

Yüksek ateşte yanan ocakta soğanları biberleri ve domatesleri ilave ederek güzelce karıştırın.

Biraz suyunu çektikten sonra baharatları içerisine aktarın.

İyice pişince sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0