İngiliz sütlü çay nedir? İngiliz çayı nasıl yapılır? Evde İngiliz çayı yapımının püf noktaları

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz hatta filmlere konu olan sütlü İngiliz çayı evde nasıl yapılır sizler için araştırdık. Onların kültürünün bir parçası olarak sembolleşmiş sütlü İngiliz çayının püf noktalarına dair tüm detaylar yazımızda:

Asaletin ve zenginliğin simgesi olarak adlandırdıkları meşhur sütlü çay İngilizlerin  kahvaltılarında hatta özel misafirlerine de ikram ettikleri 1600’lü senelerde Kraliçe Anne’in getirdiği bir tarif. 1680 yılında Avrupa'da ilk kez çaya süt katılması İngiltere'nin de kendisine adapte ettiği ve günümüze kadar taşıdığı bir gelenek haline gelen İngiliz çayı, ilk olarak çaya süt katılmasının nedeni içindeki teini ve asiditesini azalttığı düşünülmesidir.  Aynı zamanda çaya kattığı yeni tadın da beğenilmesidir. İlk dönemlerde bardağı ısıtmak için süt bardağa dökülüyorken daha sonra doğrudan çay bulunan bardağa dökülmeye başlanmış. Eğer sütü bardağa önce dökerseniz bardağı çatlamaktan engelleyebilirsiniz. 

Nogay çayı nedir? Nogay çayı nasıl yapılır? Nogay çayının faydalarıİLİŞKİLİ HABERNogay çayı nedir? Nogay çayı nasıl yapılır? Nogay çayının faydaları

SÜTLÜ ÇAY NASIL İÇİLİR?

İngiltere de sütlü çay içerken uygulanan bazı kurallar vardır.

  • Örneğin İngilizlerin sütlü çay içmek için iki alanı vardır. Bunlardan biri şömine gibi sıcaklık veren rahat bir ortam, diğeri ise dışarı baktığınızda sizi iyi hissettirecek pencere kenarı.
  • Alan seçimi yapıldıktan sonra çay ve demlik için iki adet masa bulunur. Çay ve demlik aynı masaya konmaz.

  • Çay içerken araya yemek karıştırılması ise İngiltere de hoş karşılanmıyor. Bunun yerine çayın yanında sandviç, pasta gibi atıştırmalıklar tercih ediliyor.
  • Yaklaşık 1 saat süren çay keyfi, misafirin seçimine göre belirleniyor. Misafir istiyorsa, süt çay bardağına veya demliğe ekleniyor. Ev sahipleri misafire ayak uyduruyor.

İNGİLİZ ÇAYI TARİFİ:

MALZEMELER

3/4 siyah çay
4 yemek kaşığı şeker şurubu
1 kalıp buz küpü
1/2 su bardağı bardak süt

YAPILIŞI

Çayı yapmaya öncelikle şeker şurubunu hazırlayarak başlayın.

1 su bardağı suyu kaynattıktan sonra üzerine 1 bardak şeker koyun ve eriyince ocaktan alın.

Buzdolabına koyun.

Daha sonra siyah çayı hazırlayabilirsiniz. Ardından sırasıyla; buz ve sütü blendırdan geçirin. 

Yaptığınız çayı da üzerine ekledikten sonra 5 yemek kaşığı şeker şurubu ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0