En kolay lahana sarması nasıl yapılır? Etli lahana sarması tarifi

Kış aylarının şifalı sebzeleri arasında yerini alan beyaz lahana ile sofralarınıza muhteşem bir zeytinyağlı sarma hazırlamaya ne dersiniz? Çekirdek gibi yediren lahana sarması isteğe göre kıymalı ya da normal bir şekilde yapılabiliyor. Yediden yetmişe herkesin severek yediği lahana sarmasının pratik tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Lahana geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve yaprakları açık yeşil/beyaz olan bir lahana çeşididir. Anadolu'da halk arasında kelem adı ile de bilinir. Akdeniz bölgesinde yetişen yabani hardaldan türetilmiştir. Birçok şekilde pişirilerek sofralara getirilen beyaz lahananın en çok sarması yapılır. Bu akşam yemekte yoğurt eşliğinde enfes bir beyaz lahana sarması var diyorsanız sizler için hazırladığımız lezzetli ve pratik tarifi deneyebilirsiniz. Kışı kış yapan sebzelerden olan lahana, içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere yöresine göre değişen bir yemektir. 

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinin başında hiç kuşkusuz lahana sarması gelmektedir. Kış aylarının vazgeçilmezidir lahana sarması ve en çok sevilen yiyeceğidir. Zahmetli olmasına zahmetlidir, ancak besleyiciliği ve doyuruculuğuyla mevsiminde sık tüketilmesi önerilir.

beyaz lahana sarması

beyaz lahana sarması

Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! En kolay lahana turşusu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKıtır kıtır lahana turşusu tarifi! En kolay lahana turşusu nasıl yapılır?

BEYAZ LAHANA SARMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1  adet büyük lahana
2 adet soğan
3 çay bardağı pirinç 
2 adet tavukgöğsü
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 fiske maydanoz
1 fiske nane
Göz kararı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

3 tatlı kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı un
3 tatlı kaşığı domates salçası
Göz kararı su

Lahana sarması tarifi

Lahana sarması tarifi

En kolay kapuska yemeği nasıl yapılır? Kapuska yemeğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kapuska yemeği nasıl yapılır? Kapuska yemeğinin püf noktaları

YAPILIŞI

Beyaz lahanayı bol suyun içerisinde güzelce temizleyip, yıkayın.

Daha sonra kenarlarından ayrılan yaprakları tek tek ayırarak kaynayan suyun içerisinde güzelce haşlayın ve yumuşamasını sağlayın. Bu adımda çok dikkatli olmalısınız.

Çünkü aşırı yumuşayan yapmak erir ve sarılmaz hale gelir.

Yaprakları hazırladıktan sonra iç harcı malzemelerini sırasıyla tavada kavurun.

En kolay pazı sarması nasıl yapılır? Etli pazı sarması tarifi ve yapılışı! İLİŞKİLİ HABEREn kolay pazı sarması nasıl yapılır? Etli pazı sarması tarifi ve yapılışı!

Lahana sarması nasıl yapılır

Lahana sarması nasıl yapılır

Yaprakları bıçakla küçük ve ya büyük istediğinize göre sarılacak kadar keserek boyutlandırabilirsiniz.

İç harçtan yaprağın içine koyarak sıkıca sarın. Tencereye sırasıyla dizin.

Tencerenin en dibine ve en son üzerine lahananın yapraklarından koyun. Bu adım sarmaların dağılmasını önleyecektir.

Daha sonra lahanaların üzerini hafif geçecek kadar su koyun. Tuz ve göz kararı sıvı yağı da ilave ettikten sonra kısık ateşte güzelce pişirin.

İsteğe göre üzerine salçalı sosla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

nurdan 4 yıl önce

bende değişik bir tarif vereceksiniz sandım herzamanki yaptığımız gibi

Toplam 4 beğeni