Kahvaltılık salçalı sosis nasıl yapılır? En kolay salçalı sosis tarifi

Hafiften acıktığınızda ya da arkadaş toplantılarında aperatif şeyler yemeği sevenler için enfes salçalı sosis vazgeçilmez olacak. Hem lezzeti hem de kıvamı ile çok seveceğimiz salçalı sosis, ekmek arası yaparak sandiviçte yapabilirsiniz. Peki salçalı sosis nasıl yapılır? Salçalı sosis tarifinin püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

Sosis, içinde hayvan eti bulunan, genellikle baharatla yoğurularak, hayvan bağırsağı içinde yarı ya da tam pişirilerek hazırlanan gıda maddesidir. Lezzetli yemeklerden biri olan salçalı sosisi fast food restaurantlarında yemek yerine evde hazırlamaya ne dersiniz? Salçalı sosis, hazırlaması ve pişirmesinin pratikliğiyle, neredeyse sevmeyeninin olmamasıyla ve çocukların da onu çok sevmesi sebebiyle, hemen hemen hepimizin evinde bir kere dahi olsa pişmiş bir yemektir. Kahvaltıya bayılan, hele ki uzun kahvaltı denilince mutlaka yapılan bu tarifi herkes çok sevecek. Sabah kahvaltısında ya da acıktığınızda aperitif olarak hazırlayabileceğiniz salçalı sosis tarifini sizler için araştırdık.

  • Salçalı sosis yaparken bazı noktalara dikkat etmeliyiz. Öncelikle sosisleri arzunuza göre ince ya da kalın dilimler halinde dilimleyebilirsiniz. Sosis ve salçanın içinde tuz olduğundan tuz eklememek daha doğrudur. 
     
  • Sosisleri önce biraz pişirmek ardından üzerine salçalı sosu eklemek gerekir. Ardından bu suda 5 dakika kaynatmak gerekir. Bu şekilde salçalı sosis daha lezzetli olacaktır. Üzerini maydanoz ya da farklı malzemelerle süsleyebilirsiniz. 

En kolay sosisli milföy böreği nasıl yapılır? Sosisli börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay sosisli milföy böreği nasıl yapılır? Sosisli börek tarifi



SALÇALI SOSİS TARİFİ:

MALZEMELER

2-3 adet sosis
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, nane, kekik, pulbiber 

YAPILIŞI

Geniş bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Daha sonra doğranmış sosisleri üzerine ilave edip kavurun.

Son olarak salça ile suyu bir kabın içerisinde açın ve sosisli karışımın içerisine koyun.

Baharatları da koyduktan sonra bir taşım kaynatın ve servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0