En kolay pastane usulü çatal kurabiye nasıl yapılır? Mis gibi kokan çatal tarifi

Sokak lezzetlerinin başında gelen çatal kurabiye, genellikle simitçilerin sattıkları arabalarda yer alıyor. Küçük büyük herkesin çok sevdiği çatal kurabiyeyi evde sağlıklı koşullar altında da pişirebilir, çocuklarınızın öğle yemeği saatinde yapabilirsiniz. Peki evde çatal kurabiye nasıl yapılır? Nefis pastane usulü çatal kurabiyenin tarifi bugünkü yazımızda.

Misafirlerinize çay saatlerinde dışarıda satılan lezzetli çatal kurabiyeyi sadece 15 dakika kolayca yapabilirsiniz. Damaklarda iz bırakan çatal kurabiye mahlep kokusuyla da evinizi buram buram kokutacak. Pastanelerin klasik tatlarından çatal kurabiyeyi evde ve aynı pastane lezzetiyle yapmak çok kolay. Küçük büyük herkesin çok sevdiği çatal kurabiye, ağızda dağılan kıvamı, üzerindeki susamları ve mahlep kokusuyla vazgeçilmeziniz olacak. Peki evde adeta pastanelerden ya da sokak simitçilerinden alınmış gibi çatal kurabiye nasıl yapılır? Çatal kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir?

Pastane usulü en kolay ekler nasıl yapılır? Tam kıvamında ekler tarifiİLİŞKİLİ HABERPastane usulü en kolay ekler nasıl yapılır? Tam kıvamında ekler tarifi

PASTANE USULÜ ÇATAL KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram margarin 
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için;

Çörek otu

Pratik pastane usulü çatal kurabiye tarifi

Pratik pastane usulü çatal kurabiye tarifi

Pastane usulü mis gibi kokan poğaça nasıl yapılır? En kolay pastane usulü poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERPastane usulü mis gibi kokan poğaça nasıl yapılır? En kolay pastane usulü poğaça tarifi

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri alıp güzelce yoğurun.

Daha sonra ele yapışmayacak kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturup, istediğiniz şekli verin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta ve çörek otu serperek 180 derece 15 dakika kadar pişirin.

Soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0