En kolay haydari sos nasıl yapılır? Tam kıvamında haydari sos yapmanın püf noktaları

Kalabalık sofralarının vazgeçilmezi olan ve masaları süsleyen soslar arasında haydari başta geliyor. Yoğurtla buluşan taze dereotunun buluştuğu haydari sosunu evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte tarifi:

Mezeler akşam yemeklerinde, misafir tabaklarında oldukça tercih edilen yemeklerdir.  Haydari sosunu da genellikle cips soslarının yanında kullanılsa da ara soğukların yanında da servis edebilirsiniz. Tadı muhteşem olan haydari, Türk mutfağının da vazgeçilmezlerinden. Hem yapımları pratik hem de tadı güzel olunca sık sık yapmak isteyeceğiniz haydari sosunun tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. Peki yapımı kolay olan haydari sos nasıl hazırlanır? Eğer sizde haydari tarifi arıyor ve haydari nasıl yapılır merak ediyorsanız "haydari tarifi, haydari nasıl yapılır" haberimize göz atın.

En kolay cacık nasıl yapılır? Cacık yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay cacık nasıl yapılır? Cacık yapmanın püf noktaları

haydari sos son hali

haydari sos son hali

HAYDARİ SOS TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
Bir tutam dereotu

haydari sosu nasıl yapılır

haydari sosu nasıl yapılır

En kolay mücver nasıl yapılır? Kabaktan sağlıklı ve en lezzetli mücver tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay mücver nasıl yapılır? Kabaktan sağlıklı ve en lezzetli mücver tarifi

YAPILIŞI

Sarımsakları ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Daha sonra derin bir kabın içerisinde yoğurdu tuz ve zeytinyağıyla çırpın.

Üzerine doğradığınız sarımsak ve dereotunu ekledikten sonra üzerine pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0