En kolay katmer tatlısı nasıl yapılır? Bol fıstıklı katmer tatlısının püf noktaları

Gaziantep'e gidenlerin şehrin her köşesinde sık sık rastladığı katmer tatlısını evde kolayca da yapabilirsiniz. Hem leziz hem de pratik katmer tarifi tatlı ihtiyacınızı karşılamaya yetecek. Peki katmer nasıl yapılır? İşte tarifi:

Katmet tatlısı yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıan hamurun arasına yağ, haşhaş, tahin ya da antep fıstığı konulup 4-5 kez katlanarak saçta pişirilmesi ile elde edilen hamur işi yiyecektir. Gaziantep'te özel günlerde kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan katmer tatlısı, yapması kolay, yemesi ayrı bir zevklidir. Ege Bölgesinde tuzlu bir hamurişidir ve genellikle tahinle yapılır. Uzun yıllar sadece haşhaş ekimine onay verilen Afyon ve Uşak illerinde haşhaş ezmeli katmer yaygınken son yıllarda haşhaş ezmesinin diğer illerde de rahatlıkla elde edilebilmesinden dolayı haşhaş ezmeli katmer bu illerin dışında da sıklıkla görülür. Pratik bir şekilde katmer tatlısı yapmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Soğuk baklava nedir? Soğuk baklava nasıl yapılıyor? Soğuk baklavanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABERSoğuk baklava nedir? Soğuk baklava nasıl yapılıyor? Soğuk baklavanın püf noktası

EVDE KATMER TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Hamur için;

2 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

İçi için;

200 gram Antep fıstığı
1 çorba kaşığı toz şeker
Tereyağı
200 gram kaymak

Süslemek için;

Antep fıstığı

YAPILIŞI

Unu, suyu ve tuzu güzelce yoğurun. Ardından dört parçaya bölün. Ayırdığınız parçaları merdaneyle ince bir şekilde açın. 

Genişleyen hamurları yağlı bir zemin üzerinde havada çevirerek ve zemine vurarak inceltin.

Yufkanın tüm yüzeyine bir miktar tereyağı sürün ve kare olacak şekilde kenarlarını içe doğru katlayın.

Daha sonra bir miktar kaymak koyun. Üst kısmına biraz da fıstık serptikten sonra 200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Sena 5 yıl önce

Güzel bir tarif .Konyada KatmerAntep de yedik süperdi

Tülay 5 yıl önce

Güzel bir tarif