Ağızda dağılan mahlepli kurabiye nasıl yapılır?

Tüm mutfağınızı mis gibi kokusuyla saracak olan mahlepli çok pratik bir kurabiye tarifimiz var. Üstelik pastanede satılan kurabiyelere taş çıkaracak olan bu kurabiye uzun süre bayatlamıyor. Yapımı da pratik olan mahlepli tuzlu kurabiyenin tarifine haberimizin ayrıntılarından öğrenebilirsiniz.

Türkiye ve Ortadoğu'da yetişen Mahlep, mis gibi kokusu ile kandil simitleri ve pastanelerde sarılan bazı poğaçaların içerisinde yer alıyor. Mahlebin mis kokusu ve aromasıyla pastane lezzetinde harika bir kurabiye keşfetmeye ne dersiniz? Ağızda dağılan kıvamı ve nefis tadıyla çayların yanına ve arkadaş toplantılarına en güzel şekilde eşlik edecek mahlepli kurabiye size özel tarifimizde.

Mahlep ile yapabileceğiniz enfes bir kurabiye, çay saatlerinin yanında keyifle tüketebilirsiniz. Ağızda dağılan mahlepli kurabiyenin tarifi haberimizde...

3 malzemeli pratik kurabiye tarifi! En kolay tatlı kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABER3 malzemeli pratik kurabiye tarifi! En kolay tatlı kurabiye nasıl yapılır?

MAHLEPLİ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerine;

Yumurta Sarısı
Susam
Haşhaş

Ağızda dağılan damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Alaçatı Kurabiyesi tarifiİLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Alaçatı Kurabiyesi tarifi

5 dakikada margarinsiz kurabiye tarifi! Margarin kullanmadan yapılan kurabiyeİLİŞKİLİ HABER5 dakikada margarinsiz kurabiye tarifi! Margarin kullanmadan yapılan kurabiye

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde un ve kabartma tozu  hariç tüm malzemeleri karıştırın.

Daha sonra unla kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş hamur kıvama getirin.

10 dakika kadar hamuru dinlendirdikten sonra istediğiniz şekli verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Yumurtanın sarısını sürdükten sonra süslemek için susam ya da haşhaş serperek 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Pelin Akil'in en çok tercih ettiği kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Pelin Akil'in en çok tercih ettiği kombinleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0