En kolay ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger püf noktaları

Sokak lezzetlerinin başında gelen ve pek çok büfede satılan ıslak hamburgeri evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Tadına doyum olmayacak enfes ıslak hamburgerin yapımı da çok basit. Islak hamburgerin nasıl yapıldığını merak ediyor, aynı zamanda içerisinde ne var diye düşüneneler için ıslak hamburgerin ev yapımı tarifi:

Köftesi diğer hamburgerlerden faklı, tadı ise bağımlılık yapıyor. İster acılı ister acısız yanında bir de ayranla müthiş bir lezzete dönüşen ıslak hamburger, sokak lezzetleri arasında ilk akla gelenlerden biri oluyor. İstanbul'un en özellikli yemeklerinden bir tanesi olan ıslak hamburgerin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Evdeki imkanlar ve hijyenik ortamda ıslak hamburger yaparak çocuklarınıza hijyenik ortamda enfes bir tarif hazırlayabilirsiniz.  İstanbul'la özellikle de Taksim'le özdeşleşmiş bu enfes lezzeti evinizde yapıp gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz? 

En kolay hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesinin püf noktaları

  • Islak hamburgerin ana malzemesi olan köfte ne kadar iyi bir kıymadan yapılmışsa lezzet de o kadar garanti olacaktır. Dolayısıyla evde ıslak hamburger yapmak için dikkat etmeniz gereken ilk nokta dana döş etinden elde edilmiş bir kıyma kullanmaktır. 
  • Hamburger köftesi yapımında en önemli adımlardan biri, köfteyi fazla yoğurmamak hatta
  • hiç yoğurmadan direkt şekillendirmektir. Dolayısıyla ıslak hamburger köftesini de çok
  • yoğurmamanız en doğru olandır.
  • Islak hamburgerin köftesini hazırladıktan sonra dinlenmek üzere 15 dakika kadar
  • buzdolabında bekletin.

ISLAK HAMBURGER TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Galeta unu
Hamburger ekmeği

Evde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifi

Islak hamburger

Islak hamburger

Sosu için;

5 adet domates
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle köfte malzemelerini hazırlayarak başlayın. Soğanları rendeleyin ve kıyma, galeta unu, yumurta, maydanoz ardından diğer malzemeleri ekleyerek köfteyi güzelce yoğurun. 

Köfteleri hamburgerin içine konulacak şekilde yuvarlak şekiller verin.

Domatesleri ince ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Bu işlemlerin ardından tüm sos malzemelerini blender'a atın ve hepsi pürüzsüz bir hal alana kadar çırpmaya devam edin. 

Püre şeklinde olan sosu tavada kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bu sırada köfteleri bol yağın içerisinde kızartın.

Hamburger ekmeklerini domatesli sosa batırın ve içlerine köfteleri koyarak servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0