Enfes kumlu kek tarifi

Akşam yemeklerinden sonra tatlı keyfi bir başka olur. Bu keyfi doyasıya yaşamak ve tatlı krizlerini bastırmak için muhteşem aynı zamanda çok pratik bir kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda dağılan kıvamıyla çok beğeneceğiniz kumlu kek, doğum günlerinde de sevdiklerinize yapabileceğiniz sunumu şık bir pastaya dönüşebilir. Peki kumlu kek nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kakaolu tatlı sevenler bu tarife bayılacak. Kakao tadını doyasıya yaşayacağınız tatlı krizlerine birebir olan kumlu kek, dünyaca ünlü pastalara taş çıkarak türden. Yapımı pratik ancak yemesi uzun süren kumlu kek kadın günlerinde de yapabileceğiniz tarifler arasında yer alabilir. Kumlu kekin pratik tarifi bugünkü yazımızda.

KUMLU KEK TARİFİ:

MALZEMELER

Keki ıslatmak için;

1 su bardağı süt

Kreması için;

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
80 gram sütlü çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

Yarım paket bisküvi

Keki için;

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un

Kumlu kek nasıl yapılır

Kumlu kek nasıl yapılır

YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları ve şekerleri alıp güzelce köpürene kadar karıştırın.Ardından yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpın.

Karşımın içerisine un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip mikserle tekrar karıştırın, kek hamurunu kenara alın.

Hamuru dibi yağlanmış  orta ya da küçük boy dikdörtgen bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

Kek pişene kadar kremayı hazırlayabilirsiniz. Krema için sütü bir tencereye alın. İçine şeker, nişasta ve kakaoyu ekleyin. Ocağın altını açıp, sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.

Kumlu pasta tarifi

Kumlu pasta tarifi

Koyulaşınca altını kapatın ve içine çikolata ile tereyağını ekleyin. Tereyağı ile çikolata eriyene dek sürekli karıştırın.

Pişen keki fırından alıp 5 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sütü gezdirin. Ardından hazırladığınız kremayı üstüne dökün spatula yardımıyla üstünü düzleştirin.

Bisküvileri rondodan geçirin ve en üste serpiştirin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tığ işi nedir? Nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Tığ işi nedir? Nasıl yapılır?
2019 abajur modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019 abajur modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0