Sütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokma

Enfes şerbeti, çıtır çıtır kıvamıyla damakları şenlendiren lokma tatlısını sütlü bir şekilde denediniz mi? Uzun süre çıtırlılığını kaybetmeyen misafirlerinize ve özel günlerinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çıtır sütlü lokmanın tarifi bugünkü yazımızda.

Cenazelerde, mevlidlerde, kandillerde, hayır işlerinde bir şey dağıtılacağı zaman akla ilk gelen şeylerin başında lokma tatlısı geliyor. Kültürümüzde yardımlaşmanın, paylaşmanın ve iyiliğin temsilcisi sayılabilecek lokma tatlısı kandillerin de vazgeçilmez tatlısı. Türkiye'nin en karlı sokak tatlıları arasında listenin ilk başında yer alan lokma, sıcak sıcak daha lezzetli olsa da soğuduğunda bayat olmaması için uzman şefler sütlü tarifini deniyor. Geleneksel olarak bilinen 'Lokma tatlısı' hem çıtırlılığını hem de lezzetini kaybetmemesini istiyorsanız siz de sütlü tarifini deneyebilirsiniz. 

  • Lokma hamurunun gevşememesi için bir tutam limon tuzu ekleyebilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra nemli bez ile örtün ve kenarda dinlendirin. Böylelikle daha kolay mayalanır. 
  • Eğer lokmaları pişirirken iki farklı yağ kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız. İlk yağda lokmaları kabarana kadar pişirin ve sonrasında diğer yağ tavasına alın. Böylece çıtırlaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Lokmayı tatlandırmayı tercih ederseniz kahve tozu veya haşhaşı hamurun içine ekleyebilirsiniz. 

Lokma tarifi

Lokma tarifi

SÜTLÜ LOKMA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 su bardağı şeker

Çıtır çıtır lokma tatlısı nasıl yapılır? En kolay İzmir lokma tarifiİLİŞKİLİ HABERÇıtır çıtır lokma tatlısı nasıl yapılır? En kolay İzmir lokma tarifi

lokma tatlısı nasıl yapılır

lokma tatlısı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Hamur dinlenene kadar şerbeti hazırlayabilirsiniz. Derin bir tencerenin içerisine su, süt ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şerbeti ılıması için kenara alın.

Dinlenen hamurları kaşık yardımıyla küçük küçük yaparak, kızgın yağın içerisinde güzelce kızartın. Ardından ılık şerbetin içerisine batırıp çıkarın.

Şerbetini çeken lokmayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0