En kolay orman kebabı nasıl yapılır? Orman kebabı yapmanın püf noktaları

Hem et hem de sebzeleri buluşturan orman kebabı adeta misafirlere özel hazırlanabilecek tarifler listesinin başında yer alıyor. Yapımı kolay, sunumu oldukça şık olan enfes orman kebabını pişirmek istiyorsanız hazırladığımız tarife mutlaka göz atmalısınız. Nefis orman kebabı tarifi haberimizin detaylarında.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Orman kebabı Türk mutfağına yerleşmiş, yüzyıllardır yapılan bir yemektir. Hem içerisindeki sebzelerle vitamin deposu olan orman kebabı, Osmanlı mutfağında da yer alan bir tarif. Herkesin çok sevdiği, esnaf lokantalarından anne mutfaklarına her yerde sık sık karşımıza çıkan enfes bir yemektir. Fırında pişirebileceğiniz gibi tencerede de kolaylıkla pişirebileceğiniz orman kebabının lezzetine doyamayacaksınız. Pilavın yanında servis edebileceğiniz hem et hem de sebzeleri buluşturan orman kebabını pişirmek isterseniz mutlaka tarifimize göz atmalısınız. 

  • Orman kebabının en önemli püf noktası, tarifte kullanılan sebzelerin yağda kızartılmasıdır. 
  • Kebabın içerisinde mutlaka bezelye kullanılmalıdır.
  • İsteğe göre kuzu kuşbaşı yerine dana eti de kullanabilirsiniz.
  • Patatesler diğer sebzelere göre daha hızlı piştiği için, havuçlar kızarmaya başladığında patatesleri ekleyin.

En kolay cağ kebabı nasıl yapılır? Cağ kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay cağ kebabı nasıl yapılır? Cağ kebabının püf noktaları

ORMAN KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su

Enfes Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? Ekonomik Ali Nazik kebabı püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREnfes Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? Ekonomik Ali Nazik kebabı püf noktaları

YAPILIŞI

Öncelikle eti pişirerek tarifi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri tencereye koyarak, suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.

2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. 

Suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

Bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin.

Baharatları ve tuzu da ilave edip, en son küp küp doğranmış patatesleri içerisine koyun.

Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra,  yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.

Yarım saat kadar kapağı kapalı olan yemeği dinlendirip, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0