Yaz sıcaklarında enfes elma kompostosu tarifi! Elma hoşafı nasıl yapılır?

Hoşaf, yüzyıllardır Türk mutfağına yerleşen ve sağlıklı içeceklerden biridir. Hem susuzluğa hem de kan şekerini dengeleyen ve en güzel lezzetlerden biri olan elma hoşafı, evde yapılmasıyla da kolaylık sağlıyor. İşte evde yapabileceğiniz ve yaz sıcağının kurtarıcısı olacak elma hoşafı tarifi...

Sıcak geçen yaz günlerini serin serin geçirmenin bir tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kuru meyvelerle hazırlanan hoşaf, buzdolabında dinlendirildikten sonra ikram edilir.  Sağlıklı olması, mideyi rahatlatması ve kolay olmasıyla sık sık yapmak isteyeceğiniz elma hoşafını mutlaka denemelisiniz. Elma hoşafı ramazan ayında da yapabileceğiniz en sağlıklı bir içecek. Tatlı mı yesek, serin serin bir bardak içecek mi tercih etsek diye düşünüyorsanız ve hala kararınızı vermediyseniz bu hoşaf size çok iyi gelecek. 

Komposto ile hoşaf arasındaki fark nedir? Komposto ve hoşaf aynı mı?İLİŞKİLİ HABERKomposto ile hoşaf arasındaki fark nedir? Komposto ve hoşaf aynı mı?

ELMA HOŞAFI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet elma
2 litre su
1 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın

elma hoşafı nasıl yapılır

elma hoşafı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Öncelikle elmaları küçük küçük doğrayın.

Daha sonra elma, su, şeker ve kabuk tarçını tencereye alarak güzelce kaynatın.

Elmalar yumuşadığında altını kapatarak şişelere doldurabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Serdar Yılmaz 4 yıl önce

Hoşaf; kuru meyvelerden yapılır. Yaş meyvelerden yapılırsa adı Komposto olur. Verdiğiniz tarif ELMA HOŞAFI DEĞİL, ELMA KOMPOSTOSU

Toplam 5 beğeni

Murat 4 yıl önce

Sayende bende öğrenmiş oldum ALLAH razı olsun

Toplam 1 Beğeni