Türk kahvesinin yanında ne iyi gider? Kahvenin yanına yapılan ikramlıklar

En güzel sohbetlerin baş tacı, tüm yorgunluğu üzerinizden alan, bazen bir fincanı yetmeyen Türk kahvesini uzmanlar her gün bir fincan olacak şekilde tüketilmesini öneriyor. Kalp dostu olan Türk kahvesini ikram ederken yanında enfes tarifler hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle arkadaş toplantıları için muhteşem olacak Türk kahvesi yanı ikramlıklar yazımızda.

Sıcacık ve buram buram kokan Türk kahvesi, Osmanlı Dönemi’nden itibaren kültürümüzün önemli parçalarından biridir. Bir fincanında 40 yıllık hatır saklı olarak bilinen Türk kahvesi o yıllardan beri önemini hiç kaybetmemiştir. Eve gelen misafirlere meyve servisinden sonra mutlaka ikram edilen Türk kahvesi, en güzel sohbetlere eşlik etmeye, sohbetin lezzetine lezzet katmaya devam ediyor. Kız isteme töreni kahvesi, aileyle kahvaltı sonrası kahvesi veya misafirle sohbet kahvesi... Hayatımızda birçok alana tanıklık eden Türk kahvesi Osmanlı döneminden itibaren suyla beraber ikram ediliyor.

Misafire kahve yanında su ikram edilmesi; Misafir kişinin karnının aç olup olmadığını anlama yöntemi olarak kullanılıyormuş. Misafir eğer suyu önce içerse “karnım aç” demek istiyormuş. Dolayısıyla eğer kahveden sonra suyunu içiyorsa tok olduğunu belli ediyormuş. Bu geleneğe göre karnı aç misafirleri ağırlamak için derhal sofralar kuruluyor ya da tokluk anlaşılınca sohbete devam ediliyormuş. Şimdilerde binbir türlü çeşitle masalara gelen Türk kahvesinin yanına yakışan tarifleri sizlerin beğenisine sunuyoruz. 

Sodalı Türk kahvesi nasıl yapılır? En kolay bol köpüklü kahvenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSodalı Türk kahvesi nasıl yapılır? En kolay bol köpüklü kahvenin püf noktaları

PADİŞAH LOKUMU 

Pratik padişah lokumu nasıl yapılır?

Pratik padişah lokumu nasıl yapılır?

Tarifi yıllar öncesine dayanan, çok hafif ve tatlı krizlerini bastıran adeta adıyla gösterişini belli eden enfes padişah lokumu,  bir tane yemeğe doyamayacağınız çok hafif, çok lezzetli ve hazırlaması çok kolay bir tatlı. Çok uğraşılmış gibi durmasına rağmen pratik olan padişah lokumu tatlısı kahvenizin yanına çok yakışacak. 

En kolay padişah lokumu nasıl yapılır? Padişah lokumunun püf noktaları...İLİŞKİLİ HABEREn kolay padişah lokumu nasıl yapılır? Padişah lokumunun püf noktaları...

KADAYIFLI KURABİYE TATLISI

Kadayıflı Petek Tatlısı

Kadayıflı Petek Tatlısı

Sıradan tariflerden sıkılanlar aynı zamanda sunumu şık bir tatlı tarifi arıyorsanız mutlaka kadayıflı kurabiye tatlısını denemelisiniz. Hem yapımı oldukça pratik olan kadayıflı kurabiye, tadıyla da bir kez yiyenlerin vazgeçilmezi oluyor. kalabalık misafirlerinizin geleceği zaman ya da dışarıdan tatlı almak yerine kendi ellerinizle yapmak istediğinizde  pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kadayıflı kurabiye tatlısını şerbetli olmasıyla kendine adeta hayran bırakıyor.

Kadayıflı kurabiye tatlısı nasıl yapılır? Enfes kadayıflı kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABERKadayıflı kurabiye tatlısı nasıl yapılır? Enfes kadayıflı kurabiye tarifi

TİRAMİSU

TİRAMİSU

TİRAMİSU

Son yıllarda özellikle kafe ve restoranların en çok satış yaptığı tiramisu tatlısı, kafe tadını yoğun bir şekilde sevenlerin beğendiği tatlılar arasında. Hazır olarak market raflarında da yerini alan tiramisuyu kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Lezzetli kremasıyla kendini diğer tatlılardan farklı kılan tiramisunun asıl yapıldığı yer İtalya'dır. Kelime anlamı olarak "neşelendir beni" olarak adlandırılan tiramisu tatlısı, gerçekten yiyene keyif veriyor.

En kolay tiramisu nasıl yapılır? Pratik tiramisu tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay tiramisu nasıl yapılır? Pratik tiramisu tarifi

FİNCAN TATLISI

Pratik fincan tatlısı nasıl yapılır?

Pratik fincan tatlısı nasıl yapılır?

Fincan tatlısı, meyveler ile süslenerek adeta evde bir dekor olarak kullanabileceğiniz güzellikte olan bir tatlıdır. Adını şekil vermek için kullanılan fincandan alan bu tatlı, çoğunlukla vanilya aromalı olarak pişiriliyor. Ancak isteğe göre farklı farklı tatlara dönüşebilen enfes fincan tatlısı, özel davetleriniz için oldukça kolay hazırlanacak bir tatlı. Siz de kendi ellerinizle muhteşem bir fincan tatlısı hazırlamak istiyorsanız mutlaka tarifimizi denemelisiniz.

Fincan tatlısı nasıl yapılır? öğrenmek için tıklayın: FİNCAN TATLISI TARİFİ

İKRAMLIK KURABİYE

Pratik ikramlık kurabiye tarifi

Pratik ikramlık kurabiye tarifi

Çok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çay demlenirken fırında hızlıca pişecek enfes ikramlık kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Damakta eriyen, ağızda dağılan enfes ikramlık kurabiye kavanozda da saklayabileceğiniz pratik bir tarif.  Bir yapışta çok fazla kurabiye çıkıyor, içerisinde sirke sayesinde çok uzun süre dayanıyor. Misafiriniz geldikçe kavanozlardan çıkarıp ikram etme şansına da sahipsiniz.

Pratik ikramlık kurabiye tarifi için tıklayın: İKRAMLIK KURABİYE TARİFİ

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

taner 4 yıl önce

"Misafire kahve yanında su ikram edilmesi; Misafir kişinin karnının aç olup olmadığını anlama yöntemi olarak kullanılıyormuş. Misafir eğer suyu önce içerse “karnım aç” demek istiyormuş. Dolayısıyla eğer kahveden sonra suyunu içiyorsa tok olduğunu belli ediyormuş. Bu geleneğe göre karnı aç misafirleri ağırlamak için derhal sofralar kuruluyor ya da tokluk anlaşılınca sohbete devam ediliyormuş." Bu yanlış bilgidir. Kahve içildikten sonra üzerine uzun bir müddet bir şey yenilip içilmediğinden kahveden önce su içilerek ağızda kalan diğer tatlar yok edilir ve kahve içilir ki kahvenin kırk yıllık hatırı olsun.

Toplam 1 beğeni