Patates nasıl haşlanır? Patates haşlamanın püf noktaları

Türk mutfağında en çok sevilen ve sıkça kullanılan patates, bolca nişasta barındıran bir yer bitkisidir. Özellikle yaz aylarında salatası, kavurması ve daha bir çok tarife yakışan patates nasıl haşlanır? Patates haşlamanın püf noktaları nelerdir? Patates kaç dakikada haşlanır? öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Mutfakta birden fazla şekilde patatesle yemek yapılabilir. Sulu yemekler, salatalar, börek ya da tuzlu kekler, hatta çorbalar bile patates ile lezzetlenir. Her mevsim istisnasız mutfaklarda ve sebze alışverişlerinde yerini alır. Tok tutmasıyla küçük büyük herkesin severek tükettiği patates, okul ya da iş ortamında atıştırmalıklarda tercih edilebilir. Patatesin değerlendiği ve lezzetlendiği bir pişirme yöntemi de haşlama olmaktadır. Haşlanan patates, herhangi bir yağ içermediği için daha sağlıklı olduğu uzmanlar tarafından da önerilir. 

PATATES NASIL HAŞLANIR

PATATES NASIL HAŞLANIR

PEKİ PATATES NASIL HAŞLANIR?

  • - Patatesleri haşlayarak tüketmek istediğinizde, öncelikle patateslerin güzel şekilde yıkanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Haşlama suyuna toz ve toprak karışmasını bu şekilde önleyebilirsiniz.
  • - Eğer zamanınız çok kısıtlı ise patatesleri kabukları ile beraber ikiye bölüp haşlama tenceresine ekleyebilirsiniz.
  • - Salatalar için garnitür şeklinde haşlamak istediğinizde ise; dilediğiniz boyutta kesip tencere içine aktarabilirsiniz.

En kolay patates kavurması nasıl yapılır? Patates kavurmasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay patates kavurması nasıl yapılır? Patates kavurmasının püf noktaları

patates kavurması

- Püre için kullanacağınız haşlama patatesin ise nasıl doğrandığının pek bir önemi olmayacaktır. Kabukları soyarak ve serbest şekilde doğrayarak haşlamaya geçebilirsiniz.

- Tüm haşlamalar için haşlama suyunun patateslerden bir miktar fazla olması önemlidir.

- Buharlaşan su azalacaktır, bu nedenle patateslerden birkaç parmak yukarıda su ekleyebilirsiniz.

- Haşlama esnasında patateslerin üzerinde bir tutam tuz gezdirebilirsiniz. Bu işlem patateslerin daha lezzetli şekilde haşlanmasını sağlar.

- Ayrıca kabukları soyulan ve ufak parçalar halinde doğranan patateslerin haşlama süresi daha kısadır.

En sağlıklı fırında patates kızartması nasıl yapılır? Yoğurtlu patates kızartması tarifiİLİŞKİLİ HABEREn sağlıklı fırında patates kızartması nasıl yapılır? Yoğurtlu patates kızartması tarifi

PATATES HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI

PATATES HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI

PATATES KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?

Patatesi haşlarken dikkat etmeniz süre ise şu şekilde olmaktadır;

- Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterli olacaktır.

- Küp küp doğranan ve daha ufak boyuta sahip olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika idealdir.

- Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz gayet uygundur.

- Patatesleri kabuklarıyla beraber haşlayacaksanız, pişirme süresi biraz daha uzun oluyor. Bu durumda ise kontrol ederek 40 dakikada haşlayabilirsiniz.

- Düdüklü tencerede patates haşlamak için ise; patatesleri 10 dakika kadar pişirmeniz önerilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Utku abinizz 2 yıl önce

düdüklü yanan bisey degildir ;)

Ayça 3 yıl önce

Ya düdüklü yanarsa ebruuu

Ebru Gedik 4 yıl önce

patatesleri düdüklü tencereye koyun sadece 1 çay bardağı su koyup düdüklüde kaynamaya başlayınca 10 dk pişirin en güzel patates haşlaması öyle olur diğer türlü patatesin tadı suya geçer tatsız tuzsuz olur

Toplam 8 beğeni