Pilavın dibi tutarsa ne yapılır? Yanık pilav kokusunu alan ilginç yöntem

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan pirinç pilavının yanına tüm yemekler yakışır. Çocukların bile severek yediği pirinç pilavını yaparken ocağın altını çok açmanızdan ya da yapılan bir hatadan dolayı dibi tutup, yanabilir. Dibi tutan pilavı kurtaran bir yöntemi sizlerle paylaşıyoruz. Pilavın dibi tutarsa ne yapılır? Yanık pilav kokusu nasıl alınır? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Pilav, Türk mutfağının en köklü tarihine sahip, genellikle sulu yemeklerin yanında mutlaka pişirilen bir yemektir. Kıvamını tutturmanın en zor olduğu yemeklerden olan pilavın, yapılışı ve yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları merak ediliyor. Yapımı her ne kadar kolay gibi görünse de doğru kıvamı tutturmanın oldukça ustalık istediği sofralarımızın baş tacı pirinç pilavını, birkaç püf noktasına dikkat ederek tane tane yapabilirsiniz. Yaparken ocağın altını harlı bir şekilde açmak ya da suyunu az koymak, pilavın dibini tutmasına neden olur. Peki pilavın dibi tutarsa ne yapılır? Yanık pilav kokusu nasıl alınır?

pilavın dibi tutarsa ne yapılır

pilavın dibi tutarsa ne yapılır

YANMIŞ PİLAVI KURTARAN YÖNTEM

Dibi tutan pilavlar genellikle çöpe giderler. Bu nedenle hem pirinç hem de emeğiniz ziyan olur. Size vereceğimiz tavsiyeyle başınıza böyle bir şey geldiğinde pilavınızı kolaylıkla kurtarabilirsiniz. 

Dibi tutan ya da yanan pilavınızı çöpe atmak yerine ekmek kullanabilirsiniz. Ocakta unutulmuş pilavın üzerine bir dilim beyaz ekmek koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Ekmeği 2-3 dakika beklettikten sonra tencereden alın. Ekmek pilavda oluşan yanık kokusunu anında alır.

pilavın üstüne ekmek koyarsanız...

pilavın üstüne ekmek koyarsanız...

Daha sonra yanık pirinçleri almamaya dikkat ederek pilavı başka bir tencereye aktarın. Bu sayede yeniden pilav yapmak yerine hali hazırda olan pilavı değerlendirmiş olursunuz.

Yaz ayları için salon dekorasyonu fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Yaz ayları için salon dekorasyonu fikirleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Yavuz Selim OZAN 4 yıl önce

Peki ya ekmek ? Yanık kokusunu aldıkdan sonra ekmeği napıcaz,israf önlenmeli.

Toplam 1 beğeni