En kolay biber dolması nasıl yapılır? Biber dolmasının püf noktaları

Hemen her yörede yapılan etli biber dolmasının Antep yöresine ait olan enfes tarifi bir kez tadına bakanların çok beğendiği lezzetler arasındadır. Akşam yemeklerinin baş tacı olacak biber dolması aynı zamanda görselliğiyle sofraları renklendiriyor. Peki bu kadar enfes olan biber dolması evde nasıl yapılır?

Türk mutfağının vazgeçilmez tariflerinden olan etli biber dolması  Antep yöresinde kendine has lezzetiyle karşımıza çıkıyor. Mevsiminde tüketildiğinde tadına çok daha fazla alabilirsiniz. Etli biber dolmasını iç harcını hazırlarken koyacağınız malzemeler Antep yöresine has malzemeler kullanılmaktadır. Dolmanın iç harcının içine konulan malzemelerden en ilginç olanı ise kuyruk yağıdır. Küçükken sadece içini yediğimiz büyüdükçe dışını da yemekten keyif aldığımız bir yiyecek artık biber dolması. Soğuk olarak da sıcak olarak da damaklarda bıraktığı tat unutulmaz. Rengarenk biberlerle yapılan hem lezzetli hem de görsel olarak sofranızı bir şölene çevirerek dolma tarifi bugünkü yazımızda...

Patlıcan nasıl kurutulur? Kuru patlıcan dolmasının en kolay tarifiİLİŞKİLİ HABERPatlıcan nasıl kurutulur? Kuru patlıcan dolmasının en kolay tarifi

ANTEP USULÜ ETLİ BİBER DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

20- 25 adet dolmalık biber
3 adet domates
40 gram kuyruk yağı
5 diş sarımsak
4 adet soğan
yarım kilo kıyma
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
Karabiber, nar ekşisi, maydanoz, nane, pul biber, tuz
3 adet domates

Sosu için;

5 bardak sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası

En kolay kabak dolması nasıl yapılır? Kabak dolması yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kabak dolması nasıl yapılır? Kabak dolması yapmanın püf noktaları

Nefis biber dolması nasıl yapılır?

Nefis biber dolması nasıl yapılır?

Pırasa sarması nasıl yapılır? En kolay pırasa sarması tarifiİLİŞKİLİ HABERPırasa sarması nasıl yapılır? En kolay pırasa sarması tarifi

YAPILIŞI

Dolmalık biberlerin içlerini oyup çıkartın. Daha sonra oyduğunuz biberleri yıkayın. Yıkadıktan sonra bir kenara alın

İç harcını hazırlamak için bir tencereye sıvı yağ ve kuyruk yağını koyun. Soğanları ve sarımsakları ekleyip karıştırın orta ateşte pişirin.

Soğanlar pembeleşince yarım kiloyu ekleyip karıştırın.

Kıyma pişmeye yakın doğranmış domatesleri doğrayıp ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. 

Daha sonra baharatları ve domates salçasını ekleyip karıştırmaya devam edin.

En son doğranmış maydanozları ve 2 su bardağı pirinci ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.

kıymalı biber dolması

kıymalı biber dolması

Antep usulü iç harcı yıkadığımız dolmalık biberlere doldurup üstlerini yuvarlak olarak kestiğimiz domateslerle kapatın. 

Tencereye dizdikten sonra sosunu hazırlayın.

1 su bardağı sıcak su ve 3 yemek kaşığı domates salçasını sos olana dek karıştırın ve hazırlamış olduğunuz dolma biberlerinin her tarafına gelecek şekilde dökün.

Dolmanın yarısından fazlasına gelecek şekilde soğuk su ekleyip ocağa alın.

Tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra servis ederken üstlerine nar sosu koyun.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0