3 malzemeli puf böreği nasıl yapılır?

Fazla fazla yaparak buzdolabında saklayabileceğiniz, aniden gelen misafirlere ya da çayın yanında yemelik bir atıştırmalık aradığınızda kendi ellerinizle hazırladığınız yapımı sadece 10 dakikanızı alacak puf börek pişirmeye ne dersiniz? Bu tarifi ilk kez deneyenler kesinlikle bırakmıyor. Peki 3 malzemeli puf börek nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim...

Börek çeşitleri, yıllardır Türk mutfağında yer alan hem doyurucu hem de sofraları süsleyen bir yemek çeşididir. Yörelere göre iç harcı ve hamurunda değişiklik gösteren börek binbir farklı tarifle sofralarda yerini alıyor. Aniden gelen misafirleriniz için güzel bir ikram edebileceğiniz börek tarifleri arasında en pratiğini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Puf gibi yumuşacık nefis iç harcı ile doyumsuz bir lezzete dönüşen bu tarif buz dolabı poşetine koyularak dondurucuda saklanabilir türden. Damak zevkinize göre iç harcı değiştirerek de hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık olması için yoğurt kullandığımız 3 malzemeli puf böreğin tarifi bugünkü yazımızda.

Puf gibi yumuşacık börek! Puf böreği evde nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPuf gibi yumuşacık börek! Puf böreği evde nasıl yapılır?

farklı börek tarifleri

farklı börek tarifleri

3 MALZEMELİ PUF BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

3 Adet yufka
120 gram tereyağı
300-400 gram yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Susam veya çörek otu

YAPILIŞI

Tereyağını tavada eriterek hazır hale getirin. Daha sonra yoğurdu kaseye alıp çatalla karıştırın.

Eğer sürülemeyecek kıvamda ise bir miktar su ilave edebilirsiniz. En son tuzu ekleyerek kenara alın.

Tezgaha yufkayı serip, tereyağını her yere gelecek şekilde sürün. Ardından yoğurdu sürün.

İkinci ve üçüncü yufkayı da serip aynı işlemi tekrar yapın. Yufkayı önce dörde bölün, her bir parçayı önce ikiye bölün, ikiye bölünen her bir parçayı da üçe bölün.

Kesme işlemi bitince böreği sıkmadan sarabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.

180 derecede yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirin.

Kızaran börekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Ayla 2 yıl önce

Kac kişilik